Foto: no atvērtiem avotiem
Maize, kas cepta piedurknē, kļūst sulīga, smaržīga un kraukšķīga, un tās gatavošana ir tik vienkārša, ka ar to var tikt galā pat iesācējs.
Ja vienmēr esat vēlējies pats cept maizi, bet jums nav ne laika, ne pieredzes, šī recepte ir domāta tieši jums. Maize, kas cepta piedurknē, iznāk sulīga, aromātiska un kraukšķīga, turklāt tā ir tik viegli pagatavojama, ka ar to var tikt galā pat iesācējs. Ar recepti dalās RBC-Ukraina, pievienojot saiti uz ierakstu Receptes from Diali vietnē Facebook.
Recepte
Sastāvdaļas:
- milti – 600 g
- sausais raugs – 12 g
- silts ūdens – 400 ml
- cukurs – 1,5 tējk.
- sāls – 1 tējkarote
- augu eļļa – 2 ēd.k.
Pagatavošana
- Pievienot raugu, cukuru un sāli siltam ūdenim un labi samaisīt. Ielej augu eļļu, izsijā miltus un mīca mīklu. Mīklai jābūt lipīgai un mīkstai, papildu milti nav nepieciešami.
- Ielieciet mīklu ietaukotā formā un atstājiet to siltā vietā uz 2-3 stundām, lai mīkla uzrūgtu. Pēc tam izvelciet to uz viegli miltiem paberzēta galda, izveidojiet klaipiņa formu un ielieciet cepamajā cepeškrāsnī.
- Atstāj vēl uz 15-20 minūtēm un tad cep 180 grādu temperatūrā 50-60 minūtes. Kad maize atdzisīs, tās garoza būs zeltaina, bet vidus būs mīksts un gaisīgs. To var izdarīt bez ilgas mīcīšanas vai sarežģītiem soļiem.
Šāda “slinka” maize kļūs par jūsu iecienītāko mājas recepti: ideāli piemērota brokastīm, borščam vai vienkārši ar sviestu un sāli.
Komentāri:
