Ķirbju kafijas kūka: aromātiska rudens deserta recepte

Foto: no atvērtiem avotiem

Salds komforts, pikantas garšvielas un maiga krēmīga glazūra – šis deserts jebkuru dienu var pārvērst par garšu svētkiem.

Rudens ir laiks, kad ķirbis kļūst par galveno varoni ne tikai virtuvē, bet arī mūsu sirdīs. Un, ja jūs joprojām domājat, ka ķirbis ir domāts tikai krēmzupām vai sacepumiem, izmēģiniet to kafijas kūkā. Sapora lapā mēs jums stāstījām par desertu, kurā apvienojas ķirbja maigums, kanēļa garšviela un sviesta krēma vieglais skābums. Ideāls papildinājums latte un gariem vakariem ar grāmatu.

Receptes

Sastāvdaļas:

Kanēļa pildījums

  • Cukurs 68 g
  • Kukurūzas ciete 15 g
  • Kanēlis 2 tējk.

Smalcinātie (smidzinātāji)

  • Milti 115 g
  • Cukurs 55 g
  • Brūnais cukurs 40 g
  • Sviests 58 g
  • Kanēlis 1 tējkarote

Mīkla

  • Milti 220 g
  • Cukurs 200 g
  • Brūnais cukurs 60 g
  • Ķirbju biezenis 300 g
  • Sviests 113 g
  • Olas 2 gab.
  • Paniņas 65 ml
  • Skābais krējums 60 g
  • Uzraugs 8 g
  • Soda 2 g
  • Kanēlis 2 tējk.
  • Ķirbju pīrāga garšviela 2 tējk.
  • Muskatrieksts ¼ tējk.
  • Smaržīgie pipari
  • Sāls
  • Vaniļas ekstrakts 1 tējkarote

Glazūra

  • Krējuma siers 56 g
  • Sviests 14 g
  • Pūdercukurs 100 g
  • Piens 16 g
  • Vaniļa ½ tējk.

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Kūku formu izklājiet ar cepamo pergamentu un izsmērējiet ar sviestu.
  2. Sagatavojiet drupatas: samaisiet kopā miltus, cukuru, brūno cukuru un kanēli. Ielej izkusušo sviestu un samaisa, līdz izveidojas drupatas. Ievietojiet ledusskapī.
  3. Sajauc sausās sastāvdaļas: miltus, cepamo pulveri, cepamo sodu un sāli.
  4. Lielajā bļodā saputojiet sviestu ar abiem cukuriem līdz pūkainai masai.
  5. Pievienojiet olas, pēc tam ķirbju biezeni un vaniļu.
  6. Iejauc paniņas, skābo krējumu, garšvielas un uzmanīgi pievieno sauso maisījumu. Nepārspīlēt, jo mīklai jāpaliek maigai.
  7. Ievietojiet pusi mīklas formā, pārkaisiet virsū ar kanēļa pildījumu, tad pievienojiet pārējo mīklu.
  8. Noslēdz ar drupatām un vienmērīgi izklāj pa virsu.
  9. Cep 55-60 minūtes, līdz ar šķēpeli tiek izvilktas dažas mitras drupatas.
  10. Ļauj atdzist 30-45 min un pārlej ar krējuma siera glazūru.

Padomi

  • Izmantojiet mājās gatavotu ķirbju biezeni, tam ir bagātāka garša.
  • Krēmveida glazūrai ir svarīgi, lai biezpiens un sviests būtu istabas temperatūrā.
  • Kūka labi uzglabājas ledusskapī līdz 4 dienām, un nākamajā dienā tā ir vēl aromātiskāka.

Ķirbju-kafijas kūka ir ne tikai deserts, bet rudens iemiesojums, pikanta, maiga, ar vieglu karameles noti un kanēļa aromātu, kas piepilda māju ar siltumu. Pasniedziet to ar kafiju vai kapučīno un ļaujiet šai garšai palikt ar jums arī pēc tam, kad nokritusi pēdējā dzeltenā lapa.

Komentāri:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un lifehacks ikdienai