Dzērienam piemīt bagātīgs aromāts un pikanta garša, kā arī stimulējošas un pretiekaisuma īpašības.
Indijas masala tēja ir dzēriens, kura pamatā ir melnā tēja un garšvielas. Tam ir bagātīga pikanta garša, kā arī stimulējošas un sildošas īpašības. Šādu dzērienu var viegli pagatavot mājās. Par to ziņo RBC-Ukraina, atsaucoties uz pārtikas blogeres Annas Stankevičas Instagram lapu.
Kas ir zināms par tēju
Masala tēja ir indiešu garšvielu tēja, ko gatavo no melnās tējas, garšvielām, piena un saldinātāja.
Dzērienam raksturīgs bagātīgs aromāts un pikanta garša, un garšvielu dēļ tam piemīt stimulējošas un pretiekaisuma īpašības.
Iespējamie ieguvumi:
- antioksidanta iedarbība – melnā tēja satur polifenolus, kas palīdz samazināt oksidatīvo stresu.
- Uzlabo gremošanu – garšvielas (ingvers, kardamons, melnie pipari) stimulē kuņģa un zarnu trakta darbību.
- pretiekaisuma iedarbība – ingveram, kanēlim un krustnagliņām ir viegla pretiekaisuma iedarbība.
- imunitātes stiprināšana – garšvielas satur vielas, kas var atbalstīt organisma aizsargmehānismus.
Ir svarīgi apzināties arī šos ierobežojumus:
- liels cukura daudzums samazina dzēriena labvēlīgo ietekmi.
- piens un garšvielas var kairināt kuņģi cilvēkiem ar gastrītu vai pankreatītu.
- pārmērīgs tējas patēriņš kofeīna dēļ var izraisīt bezmiegu vai paaugstinātu asinsspiedienu.
Masala tējas recepte
Sastāvdaļas 2 porcijām:
- cukurs – 1 ēd.k.
- melnā tēja – 1 ēd.k.
- ūdens – 300 ml
- piens – 300 ml
- kanēļa standziņas – 2 gab.
- kardamons – 4-5 gab.
- krustnagliņas – 4-5 gab.
- sirds zvaigznītes – 2 gab.
- malts ingvers – 1/4 tējk.
- malts kanēlis – 1/4 tējk.
- garšviela – 4 gab.
Pagatavošana
- Samaisiet cukuru, tēju, garšvielas un karamelizējiet kopā, līdz cukurs kļūst karamelizēts.
- Tad ielej ūdeni, pienu un uz lēnas uguns uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un uz lēnas uguns vāra dažas minūtes.
- Tad tēju caur sietu pārtecina un izbauda.
