Foto: no atvērtiem avotiem
Rezultāts ir pikants ēdiens, ko var pasniegt gan kā aukstu uzkodu, gan kā piedevu gaļai vai kartupeļiem.
Baklažāni ir īsta mājas virtuves klasika. Tie apvieno maigo mīkstumu, paprikas saldo pikantumu un ķiploku garšu. Tas ir pikants ēdiens, ko pasniedz gan kā aukstu uzkodu, gan kā piedevu gaļai vai kartupeļiem. Ar šīs garšīgās uzkodas recepti dalās RBC-Ukraina, atsaucoties uz telegrammas kanālu Konservēšana un gatavošana.
Recepte
Sastāvdaļas:
- baklažāni – 3 kg
- saldie sarkanie pipari – 1 kg
- rūgtie pipari – 1-3 pākstis
- ķiploki – 300 g
- cukurs – 1 glāze
- ābolu sidra etiķis – 1 glāze
- augu eļļa – 1 glāze
- sāls – 1,5 ēd.k.
Pagatavošana:
- Sagatavojiet dārzeņus. Nomizojiet baklažānus no kātiņiem, sagrieziet tos gareniski vai uz pusēm atkarībā no to lieluma. Sāliet un atstājiet uz 2 stundām, lai atbrīvotos rūgtums.
- Tad baklažānus apcep mazliet eļļā, līdz tie kļūst viegli zeltaini. Papriku, rūgtos piparus un ķiplokus sasmalcina gaļas mašīnā. Maisījumam pievieno cukuru, sāli, etiķi un eļļu un labi samaisa.
- Ielej baklažānus ar iegūto aromātisko mērci un viegli samaisa. Ļauj ēdienam kādu laiku ievilkties, un tad to var nobaudīt.
- Ja vēlaties pagatavot preparātu ziemai, iepildiet maisījumu sterilizētās burkās (0,7 litri) un sterilizējiet 40 minūtes, pēc tam aizvākojiet vāciņus.
Komentāri:
