Viena karote šīs sastāvdaļas, un mīkla vienmēr ir perfekta: pankūkas, pica, čebureki izdodas nevainojami.

Šis vienkāršais triks der jebkurai mīklai, pat saldajiem pīrāgiem.

Viena negaidīta sastāvdaļa var ievērojami uzlabot jebkuru ceptu izstrādājumu, sākot ar čeburekiem un beidzot ar maigām pankūkām. Šo vienkāršo triku var izmantot ar jebkuru mīklu, pat ja runa ir par saldajiem pīrāgiem.

Daudzi cilvēki atzīst, ka viņiem “neveicas” ar mīklu, tāpēc viņi izvairās no cepšanas un neķeras pat pie vienkāršu pankūku cepšanas. Savukārt citi var mīcīt jebko, un viņiem tas izdodas ar pirmo mēģinājumu.

Šeit tiešām nav nekādas maģijas: jums vienkārši jāzina daži pārbaudīti kulinārijas triki, kas atvieglo darbu ar jebkāda veida mīklu un miltiem.

Pirmais un vissvarīgākais ir tas, ka visām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā. Auksti produkti savā starpā slikti savienojas, tāpēc mīkla kļūst cietāka, mazāk elastīga un sliktāk ceļas. Taču ir vēl viens mazpazīstams paņēmiens, par kuru ne katra mājsaimniece nojauš. Ir vienkārša sastāvdaļa, ar kuru pietiek tikai ar vienu ēdamkaroti, lai jebkura mīkla iznāktu pārsteidzoši maiga un vienmērīgi mīksta. Un tā ir… parasta degvīna.

Neatkarīgi no tā, vai gatavojat čeburekus, picas, pīrāgus, pankūkas vai pīrādziņus, vienkārši pievienojiet 1 ēdamkaroti degvīna uz katriem 500 g miltu. Gatavošanas laikā alkohols pilnībā iztvaiko, tāpēc ēdienus droši varat dot gatavot pat bērniem. Bet rezultāts būs ievērojami labāks nekā parasti. Kāpēc tas tā darbojas?

  • Pirmkārt, alkohols kavē pārmērīgu lipekļa veidošanos, padarot mīklu mīkstu, lokanu un ļoti patīkamu darbā.
  • Otrkārt, spirts iztvaiko ātrāk nekā ūdens, tāpēc mīklas karsēšanas laikā tā aktīvāk ceļas.

Rezultātā cepti produkti – čebureki, fritītes, pankūkas – ir viegli un gaisīgi, un pēc atdzesēšanas ilgāk saglabā savu mīkstumu.

Izmēģiniet šo vienkāršo triku, un cepšana vairs nebūs apgrūtinoša.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un lifehacks ikdienai