Šajā marinādē pat ļoti cieta cūkgaļa kļūs maiga un sulīga: profesionāļu kulinārijas triks.

Foto: no atvērtiem avotiem

Vienkārša marinādes recepte no profesionāliem pavāriem, kas jāizmēģina katrai pieredzējušai saimniecei.

Pat labas kvalitātes gaļa pēc pagatavošanas var kļūt cieta un sausa. Īpaši tas attiecas uz cūkgaļu – ja tā ir nedaudz par sausu vai nepareizi marinēta, tā zaudē sulīgumu. Tomēr profesionāli pavāri zina vienkāršu triku – īpašu marinādi, kas mīkstina gaļas šķiedras un padara to maigu kā sviestu.

Kāda ir labākā marināde cūkgaļai: pat cieta gaļa kūst mutē.

Šai receptei nav nepieciešamas dārgas sastāvdaļas – pietiek ar tām, kas ir katrā virtuvē. Lai cūkgaļa būtu sulīga, pagatavo marinādi, kuras pamatā ir kefīrs vai dzeramā soda un sīpoli.

Sastāvdaļas:

  • 500 ml kefīra vai minerālūdens ar gāzi;
  • 2 lieli sīpoli;
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • 1 tējkarote sāls;
  • pusi tējkarotes maltu melno piparu;
  • 1 tējkarote sinepju vai sojas mērces (pēc izvēles);
  • 1 ēd.k. augu eļļas.

Pagatavošana:

  1. Sarīvējiet vai sasmalciniet sīpolu blenderī – tas mīkstina gaļas šķiedras.
  2. Sīpoliem pievieno ķiplokus, garšvielas un kefīru un labi samaisa.
  3. Ielieciet cūkgaļas gabalus dziļā bļodā un pārlejiet tos ar marinādi tā, lai tie būtu pilnībā pārklāti.
  4. Pārklājiet ar plēvi un atstājiet ledusskapī uz 6-10 stundām, vislabāk uz nakti.

Raudzētā piena bāze (kefīrs) sašķeļ olbaltumvielas, padarot gaļu maigu un mīkstu. Sīpoli izdala dabiskos fermentus, kas mīkstina gaļas konsistenci. Gāzēts ūdens piesātina šķiedras ar oglekļa dioksīdu, padarot gaļu sulīgu arī pēc cepšanas vai cepšanas. Šo marinādes iedarbību labi pazīst šefpavāri, kuri līdzīgu principu izmanto steiku un kebabu pagatavošanā.

Kā pagatavot cūkgaļu pēc marinēšanas

Pēc tam, kad gaļa ir iemarinēta, tā jānosusina ar papīra dvieli, lai izveidotos laba garoziņa. Pēc tam var:

  • grilēt vai cept uz pannas vai grila;
  • cep folijā;
  • cep uz iesmiem kā kebabus.

Gaļa iznāk tik maiga, ka burtiski kūst mutē, un sīpolu un garšvielu aromāts tai piešķir mājas šarmu. Ja vēlaties iegūt karamelizētu garoziņu, 10 minūtes pirms cepšanas gaļu pārziepiet ar medus un sojas mērces maisījumu. Šis paņēmiens izcels garšu un padarīs ēdienu līdzīgu restorāna ēdienam.

Komentāri:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un lifehacks ikdienai