Pēc Marijas Berijas teiktā, šī recepte ir viņas mīļākā.
Nav labāka un svaigāka deserta par citronu smalkmaizīti ar saldu mīklu un patīkamu skābumu. Īpaši ar tā recepti dalījās slavenā pavāre Mērija Berija, ziņo Express.
“Ja kādam pajautāsiet, kāda ir viņa mīļākā kēksiņa, atbilde gandrīz vienmēr būs “citronu”. Tas noteikti ir mans mīļākais,” viņa apliecināja.
Tiek norādīts, ka cepšanas karaliene pavadīja daudzus gadus, izstrādājot šo recepti, lai tā būtu perfekta.
“Marijas citronu smalkmaizītes ir populāras kopš 1960. gadiem, un tā ir recepte, par kuru viņai visbiežāk jautā uz ielas,” teikts BBC Food tīmekļa vietnē.
Receptes
Sastāvdaļas
Īsmaizītes:
- 225 g cepamās eļļas vai sviesta istabas temperatūrā;
- 225 g cukura;
- 275 g miltu;
- divas tējkarotes cepamā pulvera;
- četras vistu olas;
- četras ēdamkarotes piena;
- divi citroni, tikai smalki sarīvēta miziņa.
Glazūrai:
- 175 g cukura;
- divu citronu sula.
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C/160 °C un ietaukot cepamo trauku ar eļļu, apakšējo daļu izklājiet ar pergamenta papīru.
- Lielajā bļodā sajauc visas sastāvdaļas un ar elektrisko mikseri divas minūtes vai līdz gludai masai. Pēc tam ielej maisījumu veidnē un izlīdzini virsmu.
- Pēc tam cep kēksu 35-40 minūtes, līdz mīkla atdalās no formas malām un ir stingra, kad ar pirkstu viegli piespiež mīklas centru.
- Tajā pašā laikā pagatavojiet glazūru. Sajauc cukuru ar citrona sulu un samaisa līdz šķidruma konsistencei.
- Atstāj mīklu atdzist piecas minūtes formā, pēc tam izņem to, nenoņemot cepamo papīru, un novieto uz paliktņa virs paplātes.
“Siltās mīklas virsmu apsmērē ar glazūru un atstāj to nostāvēties. Noņem cepamo papīru un sagriež mīklu gabaliņos, lai pasniegtu. Šis konditorejas izstrādājums saglabāsies svaigs hermētiskā traukā trīs līdz četras dienas, bet ļoti labi iesaldējas,” uzsvēra Express.
