Foto: no atvērtiem avotiem
Mājas biezpiens ir ātrs, vienkāršs un neticami garšīgs.
Ja domājat, ka biezpiena pagatavošana ir dažu stundu vai pat dienu jautājums, šodien mēs pierādīsim pretējo. Bez liekiem sarežģījumiem, konservantiem un ilgām stundām virtuvē tas aizņem tikai 30 min.
Foodblogeris Oleksandrs Ogorodņiks pastāstīja par biezpiena recepti, kuru patiešām var pagatavot tikai pusstundas laikā, un rezultātā jūs iegūsiet maigu, mīkstu un lielisku sieru gan siera kūkām, gan pelmeņiem vai vienkārši desertam ar medu.
Receptes
Sastāvdaļas:
- Piens 3,5% 2 litri
- Kefīrs 3,5% 1 litrs
Pagatavošana
- Uzkarsē pienu gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai (90-95°C).
- Ielej kefīru, un uzreiz sāks veidoties receklis.
- Maizi viegli uzkarsē līdz vieglai vārīšanās temperatūrai, izslēdz plītiņu un atstāj uz 5-10 minūtēm.
- Iztīriet caur siera sietiņu, un jūsu mājas biezpiens ir gatavs.
Padomi
- Ja sieru 30 minūtes nosusināsiet, tas būs mīksts un mīksts.
- Ja sieru atsijā 2 stundas, biezpiens būs biezāks un sausāks.
- Sūkalas neizlejiet, tās ir ideāli piemērotas pankūkām.
Mājas apstākļos gatavots biezpiens ir ne tikai veselīgāks nekā veikalā pirktais, bet arī ļauj pilnībā kontrolēt konsistenci un tauku saturu. Turklāt tā pagatavošana aizņem tikai 30 minūtes, kas ir ātrāk nekā piegāde.
Komentāri:
