Foto: no publiskiem avotiem
Kruasānu burgeri lieliski sader ar glāzi gaiša sarkanā pinot noir vīna vai dzirkstošā Prosecco, ja vēlaties svinības.
Franču kruasāna maigums un amerikāņu burgeru sulīgums kopā veido kulinārijas romantiku, ko jūs vēlēsieties atkārtot savā virtuvē.
Ja domājat, ka burgeri vairs nav nekas pārsteidzošs, iepazīstieties ar kruasānu Smash Burger. Pēdējo mēnešu laikā TikTok un Instagram fudtrends ir kļuvis par galveno TikTok un Instagram fudtrends, un maiga mīklas mīkla ierastās bulciņas vietā pārvērš ātrās ēdināšanas iecienīto ēdienu par kaut ko krāšņu un elegantu.
Noslēpums ir vienkāršs – smagās bulciņas vietā ir kruasāns, parastās mērces vietā – krēmīgs majonēzes, karamelizētu sīpolu un marinētu gurķu maisījums, un gaļa ir perfekti izcepta, plāna un sulīga. Tas nav vienkārši burgeris, tas ir burgeris tiem, kas mīl dzīvi ar garšu. Tā pagatavošanas detalizētā recepte ir izklāstīta sapora lapā.
Recepte
Sastāvdaļas:
Burgeris
- malta liellopu gaļa 700 g
- aisberga lapas
- tomāti
- siera šķēles
- lieli kruasāni 4 gab.
- sāls
- pipari
Karamelizēti sīpoli
- liels baltais sīpols 2 gab.
- olīveļļa 1 ēd.k.
- sviests 2 ēd.k.
- cukurs 1 tējkarote
- sāls
Mērce
- majonēze
- kečups
- karamelizēti sīpoli
- marinēti dārzeņi
- sinepes 1 ēd.k.
- baltais etiķis 1 tējkarote
- cukurs 1 tējkarote
- sāls
- melnie pipari
Ķiploku eļļa
- kausēts sviests
- sasmalcināti pētersīļi
- ķiploku pulveris 1 tējkarote
- ķiploku pasta 1 tējkarote
- sāls
Sagatavošana
- Vidēji lielā bļodā sajauc majonēzi, kečupu, sīpolus, marinētos gurķus, sinepes, etiķi, sāli, piparus un cukuru.
- Labi samaisa un ievieto ledusskapī, mērcei vajadzētu ievilkties, kamēr gatavo pārējos ēdienus.
- Uz lēnas uguns izkausē sviestu un eļļu, pievieno sīpolu, cukuru un sāli.
- Gatavojiet 15-20 minūtes, laiku pa laikam maisot, līdz sīpoli kļūst mīksti, dzintaraini zeltaini un saldi.
- Sadaliet malto gaļu 4 porcijās, apmēram 100-120 g katrā.)
- Izveidojiet bumbiņas, pēc tam saplaciniet plānās, plakanās “pīnēs”, kas ir nedaudz lielākas par kruasānu.
- Garšojiet ar sāli un pipariem.
- Labi sakarsētā pannā apcep 2 minūtes no katras puses, līdz kļūst zeltaini.
- Pēc apgriešanas uzliek virsū sinepes, tad uzreiz uzliek siera šķēli. Gatavojiet vēl 1-2 minūtes, sieram vajadzētu izkust.
- Pārgriež kruasānus uz pusēm, šķēles apsmērē ar ķiploku eļļu un cep uz sausas pannas, līdz tās kļūst kraukšķīgas. Jau šajā posmā aromāts liks jums pasmaidīt.
- Uz kruasāna apakšējās puses uzsmērē mērci, liek aisberga lapas, tomātu, karsto kotleti, vēl vienu karoti mērces un pārklāj ar otru kruasāna pusi.
Padomi
- Ja vēlaties, lai burgers būtu “restorāna kvalitātes”, ķiploku maisījumam pievienojiet nedaudz trifeļu eļļas.
- Ja neēdat sarkano gaļu, pamēģiniet malto gaļu aizstāt ar tītara vai vistas gaļu.
- Perfektam ēdiena stilam, pirms pasniegšanas kruasāna virsu pārkaisiet ar smalku jūras sāli.
Kruasānu burgeri lieliski sader ar glāzi gaiša sarkanā pinot noir vīna vai dzirkstošā Prosecco, ja vēlaties svinības. Savukārt bezalkoholiskajai versijai var izmantot atdzesētu limonādi ar baziliku vai kolu.
Nedaudz franču glamūra, amerikāņu stila un mājīga siltuma, un jūsu ģimene noteikti vēlēsies šo ēdienu saglabāt ēdienkartē uz visiem laikiem.
Komentāri:
