Foto: no atvērtiem avotiem
Pat visdārgākais parmezāns vai vienkāršais čedars var sabojāties priekšlaicīgi, ja netiek pareizi uzglabāts.
Aromātisks, mīksts, sāļš vai krēmīgs, siers joprojām ir iecienīts miljoniem cilvēku. Taču pat visdārgākais parmezāns vai vienkāršais čedaras siers var sabojāties priekšlaicīgi, ja netiek pareizi uzglabāts. Kur un kā uzglabāt sieru, lai tas nesabojātos, stāsta Daily Express.
Kļūda, ko pieļauj gandrīz visi
Siera speciālists Dominique Delacourt no Champignon-Hofmeister teica, ka visbiežāk pieļautā kļūda ir uzglabāt sieru pārtikas plēvē aukstākajā ledusskapja plauktā.
“Daudzi cilvēki domā, ka, jo ciešāk iepakosiet sieru un ievietosiet to dziļāk ledusskapī, jo ilgāk tas saglabāsies svaigs. Taču tas ir vissliktākais, ko jūs varat darīt,” skaidro eksperts.
Pēc viņas teiktā, siers ir “dzīvs” produkts, kuram nepieciešama gaisa piekļuve. Blīvā plēve to “aizdusina”, iesprostojot tajā mitrumu. Tas izraisa skābu aromātu, gļotu un pelējuma veidošanos, un siera konsistence kļūst lipīga vai cieta.
Svaiga siera vienkāršais noslēpums
Lai siers saglabātos svaigs, Dominiks iesaka to ietīt pergamenta papīrā un pēc tam ievietot traukā vai maisiņā, taču ne hermētiskā.
“Šādā veidā siers paliek aizsargāts, bet “elpo”, saglabājot krēmīgo konsistenci un tīro garšu,” viņa saka.
Kur ir labākā vieta ledusskapī
Neslēpiet sieru zemākajā, aukstākajā plauktā, tas ir pārāk sauss un auksts, un produkts ātri zaudē garšu.
Ideāla vieta ir dārzeņu atvilktne, kur ir nedaudz augstāka temperatūra un stabils mitrums. Tas palīdz saglabāt siera mīkstumu un dabisko garšu.
Uzglabājiet dažādus siera veidus atsevišķi.
Dominiks arī iesaka nenovietot dažādus sierus vienu otram blakus. Siers darbojas kā sūklis, tas uzsūc apkārt esošās smakas. Ja tas atrodas blakus sīpoliem vai karijam, nebrīnieties, ka tas iegūst “eksotisku garšu”.
Komentāri:
