Ceptas ribiņas, kas kūst mutē: recepte, kas iekaro jau no pirmās reizes, kad to pamēģināsiet.

Foto: no publiskiem avotiem

Šis ēdiens ir lieliski piemērots ģimenes vakariņām vai svētku galdam, un tā garša pārsteigs pat tos, kuri neuzskata sevi par gaļas cienītājiem.

Aromātiskas, sulīgas un tik maigas, ka tās burtiski atdalās no kaula – tādas ir pēc šīs mājas receptes pagatavotas ceptas ribiņas. Šis ēdiens ir ideāli piemērots ģimenes vakariņām vai svētku galdam, un tā garša pārsteigs pat tos, kuri sevi neuzskata par gaļas cienītājiem. Ar nepārspējamo ribiņu recepti dalās RBC-Ukraina, atsaucoties uz ierakstu Facebook kopienā Receptes from Victoria.

Receptes

Sastāvdaļas:

  • Cūkgaļas ribiņas – 1,5 kg
  • kečups “Tender” – 150 g
  • sinepes ar medu (ar pilngraudu) – 1 ēd.k.
  • sojas mērce – 100 g
  • balzametiķa etiķis – 50 g
  • medus – 2 ēd.k.
  • ķiploki – 2 daiviņas
  • apelsīns – 1 gab.
  • cukurs – 4 ēd.k.
  • sāls – ½ tējk.
  • ūdens – 500 ml
  • tumšais alus – 500 ml

Pagatavošana:

  1. Lielā katliņā sajauc kečupu, sinepes, sojas mērci, etiķi, medu, sāli, cukuru, sasmalcinātu ķiploku un nomizotas apelsīna šķēles.
  2. Pievieno ribiņas, ielej ūdeni un alu. Aizklājiet ar vāku vai foliju, lai neizplūstu tvaiks, un vāriet 1-1,5 stundas uz lēnas uguns no vārīšanās.
  3. Izņem ribas, mērci pārtecina un vāra katliņā, līdz tā kļūst bieza.
  4. Apsmērējiet ar to gaļu un 20 minūtes cepiet 180 °C temperatūrā, lai izveidotos aromātiska glazūra.
  5. Pasniedziet ribiņas ar karoti kečupa, marinētu sarkano sīpolu vai maigu kartupeļu biezeni.
  6. Karameļu garoziņa, citrusaugļu apelsīnu un medus un sinepju garša padarīs šo ēdienu par īstu kulinārijas baudījumu.

Komentāri:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un lifehacks ikdienai