Lēts dārzenis, kas padara kotletes sulīgas pat nākamajā dienā: par ko ir runa

Foto: no atvērtiem avotiem

Šis vienkāršais triks īpaši labi darbojas ar maltu liellopu vai cūkgaļas gaļu – šo veidu gaļai nepieciešams papildu mitrums.

Katra mājsaimniece zina vilšanos: kotletes, kas vakar bija maigas un sulīgas, šodien jau pārvēršas sausās un cietās drupatās. Taču pavāri apliecina, ka risinājums ir meklējams tieši jūsu virtuvē.

Mēs runājam par parastiem neapstrādātiem kartupeļiem. Sarīvējiet šo sakņu dārzeni un pievienojiet to maltai gaļai – tas dara brīnumus.

Kartupeļu ciete un mitrums notur sulas kotletēs, tāpēc pat pēc atkārtotas sildīšanas tās paliek mīkstas un apetīti rosinošas. Šo vienkāršo triku zina daudzi pavāri, lai gan par to runā reti. Kartupeļi ir lēti, viegli pieejami un vienmēr pa rokai.

Atšķirībā no maizes, ko bieži pievieno maltai gaļai, kartupeļi nepadara kotletes smagas. Tas saglabā to struktūru un maigumu.

Pavāri iesaka izmantot jaunus kartupeļu bumbuļus – tie satur vairāk mitruma un mazāk cietes. Taču arī parastie kartupeļi lieliski derēs šim nolūkam. Galvenais ir tos sarīvēt uz smalkas rīves un uzreiz sajaukt ar malto gaļu.

Dažas saimnieces baidās, ka kartupeļi izmainīs garšu. Bet gatavajā ēdienā tas ir gandrīz nemanāms. Bet rezultāts ir redzams uzreiz: kotletes kļūst gaisīgas, saglabā formu un sulīgumu.

Īpaši labi šis triks darbojas ar malto liellopu vai cūkgaļu – šo veidu gaļai nepieciešams papildu mitrums.

Pietiek ar vienu vidēja lieluma bumbuli uz puskilogramu maltas gaļas – un kotletes jau kļūst sulīgākas un uzturvielām bagātākas. Mīkstā konsistence patīk bērniem, un pats galvenais – tie paliek garšīgi arī nākamajā dienā. Tos var droši uzsildīt, nebaidoties, ka tie izžūs.

Komentāri:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un lifehacks ikdienai