Ko nedrīkst gatavot uz pannas ar nelīpošu virsmu: šefpavārs nosauca 5 populārākos ēdienus

Pannas ar nelīpošu virsmu ir paredzētas zemai līdz vidējai temperatūrai.

Neadhezīva panna ir neaizstājams virtuves piederums, taču tai ir savi ierobežojumi. Jo īpaši, lai gan tā ir lieliska smalku ēdienu, piemēram, olu un pankūku, pagatavošanai, tā var sabojāt citus ēdienus un nav piemērota dažām gatavošanas metodēm, raksta cnet.com. Šefpavārs Ričards LaMarita nosauca 5 ēdienus, kuru pagatavošanai panna ar nelīpošu virsmu nebūtu labākā izvēle.

1. lielākā daļa gaļas un zivju

Uz steika, cūkgaļas karbonādes, vistas gaļas vai zivs ir praktiski neiespējami iegūt labu garoziņu uz pannas ar nelīpošu virsmu. Panna ar nelīpošu virsmu nav paredzēta augstām temperatūrām, kas nepieciešamas, lai iegūtu vēlamo garoziņu, un tās virsma nav paredzēta, lai iegūtu šādu garoziņu, jo panna ir pārklāta ar pārklājumu.

2. lielākā daļa dārzeņu

Tāpat kā gaļai, arī dārzeņiem ir nepieciešama neliela apcepšana, lai iegūtu maksimālu garšu, un to nevar panākt ar pannu, kas nav lipīga. Tumšzaļajiem kabačiem, burkāniem, sīpoliem, sparģeļiem un bok čoju vislabāk ir izmantot nerūsējošā tērauda vai čuguna pannu.

3. Karamelizējamie pārtikas produkti

Tam nav piemērota panna ar nelīpošu virsmu. Tās virsmai nav pietiekama karstuma. Labāk ir izmantot čuguna pannu vai nerūsējošā tērauda pannu.

4. Skābi pārtikas produkti

Ļoti skābi pārtikas produkti, piemēram, tomāti un vīns vai mērces uz etiķa bāzes, var sabojāt pannas ar nelīpošu virsmu.

“Ratatouille ir viens no ēdieniem, ko es negatavotu pannā ar nelīpošu virsmu,” saka LaMarita. “Skābes šajā un citās receptēs ar laiku sabojā jutīgo nelīpošās pannas virsmu.”

5. Cepumi, zupas, mērces

Receptes, kurās nepieciešama pastāvīga maisīšana vai putukrāsošana, nav piemērotas pannām ar nelīpošu virsmu, jo tās var ātri nodilt.

“Esmu novērojusi, ka pat pareizi lietojot pannas ar nepiedegošu pārklājumu, tās laika gaitā nolietojas, tad kāpēc gan paātrināt šo procesu?” norāda LaMarita.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un lifehacks ikdienai