Kā pareizi pagatavot zupu, lai vermicelli nevāra un neuzbriest: kulinārijas triks

Foto: no atvērtiem avotiem

Gandrīz ikviens ir vismaz reizi saskāries ar to, ka garšīgas zupas ar vermicelli vietā iznāk bieza skāba zupa vai lipīga masa.

Lai vermicelli zupā paliktu elastīgi un nepārvērstos par putru, ir jāveic tikai daži vienkārši soļi. Šie sīkumi parastu ēdienu pārvērš par īstu kulinārijas šedevru – aromātisku, dzidru un vienmēr apetīti rosinošu.

Gandrīz ikviens vismaz reizi ir saskāries ar to, ka garšīgas zupas ar vermicelli vietā iznāk bieza skāba zupa vai lipīga masa. Šķiet, ka visas vermicelli ir pazudušas, izšķīdušas buljonā. Patiesībā iemesls nav makaronos, bet gan tajā, kā un kad tos pievieno zupai. Pavāri ir atklājuši vienkāršu, bet ļoti efektīvu triku, kas palīdzēs saglabāt vermicelli elastīgu pat pēc dažām uzglabāšanas dienām.

Kā pareizi vārīt zupu, lai vermicelli neizvārītos un neuzbriestos?

  • Iepriekšēja cepšana. Lai novērstu vermicelli izvārīšanos, pirms pievienošanas zupai mēģiniet tās viegli apcept uz sausas pannas, līdz tās kļūst zeltainas. Šis paņēmiens sabiezina makaronu tekstūru, piešķir zupai jauku zeltainu nokrāsu un vieglu riekstu garšu. Šis triks īpaši labi der plānām vermicelli un mājās gatavotām nūdelēm.
  • Kad pievienot vermicelli. Visbiežāk pieļautā kļūda ir tā, ka vermicelli zupā iemet pārāk drīz. Tās ātri iesūcas un turpina uzsūkt šķidrumu uzlējuma laikā. Pievienojiet vermicelli pašā vārīšanas beigās, 5-7 minūtes pirms zupas gatavības. Tad noņemiet katlu no karstuma un ļaujiet tam nostāvēties zem vāka, jo karstais šķidrums izvārīs makaronus, nepārvēršot tos lipīgā masā.
  • Svarīgas ir proporcijas. Lielākā daļa cilvēku ieliek daudz makaronu, un tad pat pareizi vārīta zupa ātri sabiezē. Optimālā proporcija ir 1 daļa vermicelli uz 8-10 daļām buljona. Ja vēlaties, lai zupa arī nākamajā dienā paliktu reta, nepārsniedziet šo proporciju.
  • Makaronu kvalitāte. Izvēlieties vermicelli, kas gatavotas no cietajiem kviešiem. Tās satur mazāk cietes, nesvīst un saglabā formu pat pēc atkārtotas sildīšanas. Lētas, mīkstas vermicelli vienmēr salips, lai cik perfekta būtu zupas recepte.

Komentāri:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un lifehacks ikdienai