Foto: no publiskiem avotiem
Cepta makrele kļūst nedaudz karamelizēta no ārpuses un ļoti sulīga iekšpusē.
Ja meklējat ideju ātrām vakariņām, šī ceptu makreļu recepte būs īsts atradums. Zivs iznāk sulīga, maiga un aromātiska, un pats galvenais, ka tā tiek pagatavota tikai pusstundas laikā. Kā pagatavot garšīgu zivi, lai tā būtu arī veselīga, raksta RBC-Ukraina ar atsauci uz Receptes from Victoria vietnē Facebook.
Receptes
Sastāvdaļas:
- skumbrija – 1 gab.
- garšvielas – melnie pipari, koriandrs (pēc garšas)
Marinādei:
- sojas mērce – 5 ēd.k.
- citronu sula – 1 ēd.k.
- cukurs – 1 tējkarote.
- augu eļļa – 1 ēd.k.
Pagatavošana:
- Noņemiet galvu, asti, spuras un mugurkaulu. Rūpīgi notīriet zivi no iekšpuses un melnās plēves. Apkaisiet abas filejas puses ar melnajiem pipariem un koriandru, pēc tam sagrieziet gabaliņos.
- Bļodā sajauc kopā sojas mērci, citrona sulu, cukuru un augu eļļu.
- Sojas mērce piešķir ēdienam sabalansētu, bagātīgu, bet maigu garšu.
- Pārlej zivis ar marinādi un atstāj uz 30 minūtēm, lai makrele uzsūktu garšvielu garšu. Ievietojiet gabaliņus folijas laiviņās ar ādu uz augšu un lieciet tos uz 15 minūtēm 200 °C temperatūrā uzkarsētā cepeškrāsnī.
Cepta makrele kļūst viegli karamelizēta no ārpuses un ļoti sulīga no iekšpuses. Citrons piešķir svaigumu, un sojas mērce izceļ zivs dabisko garšu.
Komentāri:
