Lasis, pildīts ar garnelēm: interesanta recepte svētku galdam

Pildītais lasis izskatās iespaidīgi pat bez papildu dekorācijām.

Svētku galdu vienmēr gribas padarīt īpašu, lai ēdiens ne tikai labi garšo, bet arī izskatās iespaidīgi.

Ja esat noguris no standarta salātiem un ceptas vistas gaļas, izmēģiniet lasi, pildītu ar garnelēm, spinātiem un saulē kaltētiem tomātiem. Šis ir vienkārši pagatavojams, bet pārsteidzoši izsmalcināts ēdiens, kura recepti aprakstījusi ēdienu blogere Katja Ribalka.

Šī recepte ir ēdiens, kas iekaro ar savu maiguma un intensīvās garšas līdzsvaru. Sulīgs lasis, smaržīgs garneļu un spinātu pildījums, biezi suluguni un spīdīga terijaki mērces glazūra – šis ēdiens burtiski kūst mutē. Turklāt tas ir gatavs mazāk nekā pusstundas laikā.

Recepte

Sastāvdaļas:

  • Lasis (astes daļa) 500 g
  • Garneles 250 g
  • Saulē kaltēti tomāti 30 g
  • Spināti (svaigi vai saldēti) 30 g
  • Suluguni siers 50 g
  • Terijaki mērce 2-3 ēd.k.

Pagatavošana

  1. Ņemiet laša gabalu bez kauliem. Izdariet iegriezumu gar fileju no centra līdz malām, bet ne līdz galam. Uzmanīgi izņemiet daļu iekšpusē esošās gaļas, lai izveidotu “kabatiņu” pildījumam.
  2. Sasmalciniet garneles, spinātus un žāvētus tomātus. Pievienojiet rīvētu suluguni, tas piešķirs maigu vilkšanas tekstūru. Visu kārtīgi samaisa.
  3. Ievietojiet pildījumu zivs iekšpusē, nedaudz piespiediet un “aizveriet” ar filejas augšējo malu.
  4. Apsmērējiet zivi ar terijaki mērci un ievietojiet to cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 °C, uz 20 minūtēm.
  5. Gatavošanas pusceļā laša gaļu izņemiet ārā un vēlreiz apsmērējiet ar mērci, lai izveidotos garda karamelizēta garoziņa.

Padomi

  • Ja jums nav gatavas terijaki mērces, samaisiet 2 ēd.k. sojas mērces, 1 tējkaroti medus, 1 tējkaroti rīsu etiķa un šķipsniņu ingvera.
  • Pildījumu var dažādot, piemēram, svaiguma piešķiršanai var pievienot nedaudz krējuma siera vai citrona miziņu.

Pildītais lasis izskatās iespaidīgi arī bez papildu dekorācijām, vienkārši izklājiet to uz balta šķīvja, pievienojiet dažas mikrozaļumu lapiņas un citrona šķēli. Šis ēdiens lieliski sader ar vieglu baltvīnu vai dzirkstošo Prosecco.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un lifehacks ikdienai