Ko maizes rīvmaizes un miltu vietā izmantot rīvmaizi un miltus: pūkainu un sulīgu kotlešu ar kraukšķīgu garozu noslēpums.

Foto: no atvērtiem avotiem

Šī apcepuma dēļ kotletes kļūst maigas un tām ir daudz sulas, kas cepšanas laikā neizplūst.

Gatavojot mājās ceptas kotletes, mēs vēlamies, lai tās būtu maigas, sulīgas iekšpusē un tajā pašā laikā ar kraukšķīgu zeltainu garoziņu, kas padara tās ideālas. Taču dažkārt rīvmaize vai milti padara kotletes pārāk blīvas, un garoza kļūst raupja un uzsūc daudz tauku. Tomēr ir daži dabīgi, garšīgi un veselīgi aizstājēji, kas ne tikai veido brūnganu garozu, bet arī saglabā sulu kotletēs.

Ar ko cept kotletes, lai tās būtu pūkainas, sulīgas un ar zeltainu garozu?

  • Auzu pārslas. Sasmalcinātas auzu pārslas lieliski saglabā formu, bet neaizsprosto kotlešu tekstūru. Tās uzsūc daļu sulas, tāpēc kotletes kļūst mīkstas iekšpusē ar viegli kraukšķīgu apvalku. Šī glazūra ir ideāli piemērota vistas gaļas un dārzeņu kotletēm.
  • Mannas putraimi satur sulu un piešķir apjomu. Tā padara kotletes pūkainas kā suflē. Lai iegūtu vienmērīgu garoziņu bez liekiem taukiem, kotletes ir jāapcep sausā mannas putraimā, pirms tam nemērcot tās olās.
  • Kukurūzas milti vai putraimi veido neticami apetītlīgu, plānu un kraukšķīgu garozu ar patīkamu riekstu garšu. Šī apcepuma ir piemērota jebkura veida gaļai un pat zivīm. Sajauciet kukurūzas miltus ar šķipsniņu garšvielu vai kaltētu ķiploku, un kotlešu garša kļūs vēl dziļāka.
  • Sezama vai maltas linu sēklas. Ja vēlaties kotletēm piešķirt neparastu garšu, pamēģiniet tās apcept sasmalcinātās sēklās. Sezams piešķir maigu garšu, bet lins – vieglu riekstu piegaršu un papildu priekšrocības.

Lai iegūtu vienmērīgu garoziņu, pirms cepšanas ļaujiet kotletēm pēc apcepšanas 5 minūtes atpūsties. Tad pārklājums pārklāsies stingrāk un kraukšķīgums saglabāsies ilgāk, pat pēc atdzesēšanas.

Komentāri:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un lifehacks ikdienai