Foto: no atvērtiem avotiem
Šīs kraukšķīgās kotletes ir lieliski piemērotas pusdienām vai vakariņām.
Vistas kotlešu pagatavošanas īpatnība ir tā, ka, gatavojot tās ar skābētiem kāpostiem, tās iznāk maigas un sulīgas.
Šie kraukšķīgie kotleti ir lieliski piemēroti pusdienām vai vakariņām.
Recepte
Sastāvdaļas:
- vistas fileja 500 g
- skābēti kāposti 500 g
- vistas ola 1 gab.
- sīpols 1 gab.
- mannas putraimi 3 ēd.k.
- malti melnie pipari
- sāls
- augu eļļa
- rīvmaizes
Pagatavošana:
- Nomazgājiet vistas fileju, nosusiniet to ar papīra dvieli, sagrieziet gabaliņos un sasmalciniet maltenē.
- Izspiediet skābos kāpostus un smalki sagrieziet.
- Sīpolu nomizo un sagriež mazos kubiņos.
- Bļodā sajauc malto vistas gaļu, skābētus kāpostus, sīpolu, olu, mannas putraimus, maltus melnos piparus, sāli un atstāj uz 20 minūtēm.
- Sadala malto gaļu nelielās porcijās, ar mitrām rokām veido kotletes un iemērc tās rīvmaizē.
- Uzkarsē augu eļļu pannā uz vidējas uguns, ieliek kotletes un cep, līdz tās kļūst zeltainas, pēc tam apgriež, pārklāj un cep vēl 5-6 minūtes. Liek tos uz papīra dvieļa, lai iesūktu lieko eļļu.
Komentāri:
