Foto: no atvērtiem avotiem
Šokolādes kūka ir klasika, kas nekad neiziet no modes.
Šīs kūkas noslēpums ir nogatavojušies banāni, kas piešķir tai dabisku saldumu un padara struktūru vēl sulīgāku. Ja jums ir palicis tikai viens banāns, kuru negribas ēst svaigu, ir laiks to pārvērst kulinārijas šedevrā, un, kā to pagatavot, stāstīts lapā Baked by Laora.
Receptes
Sastāvdaļas:
- Milti 175 g
- Kakao pulveris 50 g
- Baltais cukurs 125 g
- Brūnais cukurs 65 g
- Olas 2 gab.
- Vājpiena krējums 180 g
- Sviests 150 g
- Augu eļļa 30 g
- Uzraugs 13 g
- Sāls ⅓ tējk. sāls
- Verdošs ūdens 75 ml
- Nogatavojies banāns 1 gab.
Krēmam
- Krējuma sviests 400 g
- Izkausēta šokolāde 200 g
- Pūdercukurs 100 g
Pagatavošana
- Sajauc olas ar divu veidu cukuru un ar putukrājamo putukrāsni 2-3 minūtes.
- Ielej izkusušo sviestu un augu eļļu, samaisa līdz viendabīgai masai.
- Pievienojiet labi saberztu banānu un krējumu, vēlreiz saputojiet.
- Atsevišķā bļodā izsijā miltus, kakao, cepamo pulveri un sāli. Uzmanīgi iemaisa tos šķidrajā maisījumā.
- Ielejiet karsto ūdeni un ātri samaisiet, mīkla kļūs nedaudz šķidra – tas ir normāli.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Pārklājiet formu ar pergamentu, ielejiet mīklu un cepiet apmēram 50 minūtes. Pārbaudiet ar koka iesmu.
- Sviestu ar mikseri 6-7 minūtes sakult, līdz tas kļūst pūkains. Pievieno izkusušo šokolādi un cepamo pulveri un turpina blietēt līdz viendabīgai masai.
- Atdzesētos cepumus pārgriež uz pusēm vai atstāj veselus, pēc savas gaumes. Bagātīgi pārziest ar krēmu un dekorēt ar šokolādes skaidiņām vai ogām.
Padomi
- Ja jums nav krējuma, varat to aizstāt ar kefīru vai jogurtu.
- Lai iegūtu bagātīgāku garšu, izmantojiet šokolādi ar kakao saturu 70 % vai vairāk.
- Kūku var pasniegt pat bez krēma, vienkārši pārkaisa ar pūdercukuru vai ganšu.
Šokolādes kūka ar slepeno sastāvdaļu – banānu – ir ne tikai deserts, bet arī īsts baudījums dvēselei. Tā apvieno dziļu kakao garšu, maigu tekstūru un vieglu augļu pieskārienu, pateicoties kuram tā izrādās īpaši smaržīga un mitra. Šī kūka kļūs par svētku galda rotājumu, un pats galvenais, tā pierāda, ka reizēm vienkāršas sastāvdaļas var radīt kulinārijas brīnumus.
Komentāri:
