Kola salāti, kas kādreiz bija katrā ēdamistabā: vienkārša recepte

Iegūsiet vieglus, uzturvielām bagātus un atbilstošus salātus, kas labi sader ar jebkuru ēdienu, sākot no kotletēm līdz zivīm.

Padomju laikos tos pasniedza katrā skolā, rūpnīcā vai studentu ēdnīcā. Šodien šī recepte atkal ir modē, jo tā apvieno minimālu sastāvdaļu daudzumu, maksimālu labumu un bērnības nostalģiju. Kā pagatavot vienkāršus kāpostu salātus, raksta RBC-Ukraina.

Kas ir iekļauts “vitamīnu” salātos

Klasiskajā receptē ir tikai svaigi kāposti, burkāni, zaļie sīpoli un nedaudz etiķa vai citrona sulas. Dažreiz pievieno ābolu vai nedaudz cukura, lai līdzsvarotu garšu. Kāpostus smalki sasmalcina un labi samīca ar rokām, lai tie izspiež sulu. Tad pievieno rīvētus burkānus, sāli, pievieno saulespuķu eļļu, un viss ir gatavs.

Salāti ledusskapī stāv vairākas dienas, kļūstot tikai garšīgāki, jo dārzeņi ir marinēti savā sulā.

Kāpēc tos sauc par “vitamīnu salātiem”?

Kāposti ir C un K vitamīnu, B grupas vitamīnu un šķiedrvielu avots, kas palīdz gremošanas sistēmai. Burkāni pievieno beta-karotīnu, kas veicina redzi un ādu, un zaļumi ir dabiski antioksidanti. Rezultāts ir ne tikai salāti, bet arī īsts “vitamīnu lādiņš” imūnsistēmai, jo īpaši aukstajā sezonā, kad svaigu dārzeņu trūkst.

Kā padarīt garšu mūsdienīgāku

Lai atjauninātu pazīstamu garšu, varat pievienot dažus akcentus:

  • etiķa vietā dažus pilienus citrona sulas;
  • karoti olīveļļas maigākam aromātam;
  • daži svaigi garšaugi, saulespuķu sēklas vai sezama sēklas tekstūrai.

Šādā veidā jūs iegūsiet vieglus, barojošus un atbilstošus salātus, kas labi saderēs ar visu, sākot no kotletēm līdz zivīm.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un lifehacks ikdienai