Apelsīnu kūka: citrusaugļu konditorejas izstrādājumu recepte

Foto: no publiskiem avotiem

Šī apelsīnu kūka ir lieliska izvēle svētku reizēm.

Apelsīnu kūka ir ne tikai garšīgs deserts, bet arī īsts mielasts jūsu garšas kārpiņām. Tā spilgtais citrusaugļu aromāts piepildīs jūsu mājas, un tā maigā garša būs lielisks jebkura ēdiena noslēgums.

Šī kūka ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus, izmantojot veselus apelsīnus, turklāt tā nerada atkritumus. Tā ir unikāla svaigu apelsīnu, brūnā cukura un aromātisko garšvielu kombinācija, kas nevienu neatstās vienaldzīgu. Kā pagatavot šo pārsteidzošo apelsīnu kūku, ir aprakstīts spicymoustache lapā.

Receptes

Sastāvdaļas

Sīrupam:

  • Brūnais cukurs ¾ tases
  • Ūdens ¾ tases
  • Apelsīns 2gab.

Tortei:

  • Apelsīnu 2gab.
  • Milti 3 tasītes
  • Cepamais pulveris ½ ēd.k.
  • Sāls
  • Malts muskatrieksts ¼ tējk. muskatrieksta
  • Cukurs 1 glāze
  • Nesaldināts ābolu mērce ½ glāzes
  • Olīveļļa 5 ēd.k.
  • Jogurts 3 ēd.k.

Pagatavošana

  1. Katliņā uz vidējas uguns samaisiet brūno cukuru un ūdeni. Nepārtraukti maisot, pagaidiet, līdz cukurs pilnībā izšķīst.
  2. Pievieno apļos sagrieztus apelsīnus un visu kopā vāra 15-20 minūtes. Tad izņem apelsīnu šķēlītes un atstāj sīrupu atdzist.
  3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C. Izklājiet 23 cm apaļu cepšanas paplāti ar pergamentu. Uz apakšējās daļas izvietojiet sīrupam sagatavotās apelsīna šķēlītes.
  4. Sagrieziet 2 apelsīnus kopā ar mizu šķēlītēs un pievienojiet tos blenderī. Pievieno cukuru, ābolu biezeni, olīveļļu un augu jogurtu.
  5. Atsevišķā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, sāli un muskatriekstu.
  6. Iegūto mīklu izlej uz cepšanas paplātes, virsū ieklāj apelsīnus. Cep 45-50 minūtes 175 °C temperatūrā, līdz kūka kļūst zeltaina un stingra uz tausti.
  7. Kad kūka ir izcepta, ļaujiet tai 15 minūtes atdzist cepamajā paplātē. Tad kūku uzmanīgi apgrieziet uz šķīvja, lai tā izskatītos skaisti.
  8. Apsmērējiet kūkas virsmu ar atlikušo sīrupu, lai tā kļūtu vēl aromātiskāka un sulīgāka.
  9. Pirms pasniegšanas kūku pilnībā atdzesē. Tas ļaus apelsīnu aromātam pilnībā attīstīties, un kūka būs vēl gardāka.

Šī apelsīnu kūka ir lieliska izvēle svētku reizēm, tējas ballītēm vai vienkārši tad, kad vēlaties palutināt sevi un savus tuviniekus ar kaut ko īpašu. Viegli pagatavojama un neticami garšīga, tā kļūs par jūsu iecienītāko kūku, kas uzreiz ieņems vietu starp labākajiem desertiem.

Komentāri:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un lifehacks ikdienai