Foto: no publiskiem avotiem
Pievienojiet kanēli, sultānus, ja vēlaties.
Āboli un ķirbji padara šo pīrāgu sulīgu un aromātisku.
Šis garšīgais pīrāgs patiks tiem, kam garšo mitri konditorejas izstrādājumi.
Receptes
Sastāvdaļas:
- ķirbis 250 g
- āboli 2 gab.
- kviešu milti 250 g
- vistas olas 2 gab.
- cukurs 120 g
- ieraugs 1 tējkarote.
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
- Nomizojiet ķirbi un ābolus, sarīvējiet tos smalkā rīvē.
- Olas ar cukuru saputo ar mikseri līdz putām, pievieno ķirbi, ābolus, sāli, atkal viegli saputo, pa daļām ieber ar cepamo pulveri izsijātos miltus, katru reizi kārtīgi samaisot līdz viendabīgai masai.
- Formas dibenu izklāj ar cepamo pergamentu, ielej mīklu formā un izlīdzina.
- Cep cepeškrāsnī, kas iepriekš uzsildīta līdz 180 grādiem pēc Celsija, 40-45 minūtes. Pārbaudiet, vai pīrāgs ir gatavs, ar koka iesmu vai zobu bakstāmo, izņemiet no formas, nedaudz atdzesējiet un pasniedziet.
Komentāri:
