Ābolu un ķirbju pīrāgs: recepte tiem, kam patīk mitra cepšana

Foto: no publiskiem avotiem

Pievienojiet kanēli, sultānus, ja vēlaties.

Āboli un ķirbji padara šo pīrāgu sulīgu un aromātisku.

Šis garšīgais pīrāgs patiks tiem, kam garšo mitri konditorejas izstrādājumi.

Receptes

Sastāvdaļas:

  • ķirbis 250 g
  • āboli 2 gab.
  • kviešu milti 250 g
  • vistas olas 2 gab.
  • cukurs 120 g
  • ieraugs 1 tējkarote.
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

  1. Nomizojiet ķirbi un ābolus, sarīvējiet tos smalkā rīvē.
  2. Olas ar cukuru saputo ar mikseri līdz putām, pievieno ķirbi, ābolus, sāli, atkal viegli saputo, pa daļām ieber ar cepamo pulveri izsijātos miltus, katru reizi kārtīgi samaisot līdz viendabīgai masai.
  3. Formas dibenu izklāj ar cepamo pergamentu, ielej mīklu formā un izlīdzina.
  4. Cep cepeškrāsnī, kas iepriekš uzsildīta līdz 180 grādiem pēc Celsija, 40-45 minūtes. Pārbaudiet, vai pīrāgs ir gatavs, ar koka iesmu vai zobu bakstāmo, izņemiet no formas, nedaudz atdzesējiet un pasniedziet.

Komentāri:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un lifehacks ikdienai