Šokolādes cepumu kūka bez cepšanas ir lieliska vienkāršības un izsmalcinātas garšas kombinācija.
Tikai trīs sastāvdaļas, un jūsu priekšā ir maiga, krēmīga, šokolādes garša, kas iekaros ikviena sirdi. Receptes autore – pārtikas blogere Fatma Gül – dalījās ar ārkārtīgi vienkāršu šokolādes kūkas recepti, kurai nav nepieciešama cepšana. Tas ir īsts glābiņš tiem, kuri vēlas pagatavot kaut ko garšīgu un izsmalcinātu bez cepeškrāsns un papildu pūlēm.
Recepte
Sastāvdaļas:
- Biskvīti 2,5 iepakojumi
- Krējums 2 iepakojumi
- Piena vai tumšā šokolāde 400g
Pagatavošana
- Sasmalciniet cepumus ar rokām vai rullīti. Tie nedrīkst būt pārāk smalki, ideālā gadījumā tie ir nelieli gabaliņi, kas kūkā veido jauku tekstūru.
- Ielejiet krējumu katliņā ar biezu dibenu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Tiklīdz parādās pirmie burbulīši – noņem no uguns. Pievienojiet lauzto šokolādi un maisiet, līdz tā izšķīst – jāiegūst spīdīga, viendabīga ganša.
- Ja izmantojat šokolādi ar augstu kakao saturu, varat pievienot nedaudz cukura vai karoti medus, lai iegūtu saldāku garšu.
- Lielā bļodā sajauciet sasmalcinātus cepumus ar karsto šokolādes krēmu. Viegli samaisa, lai katrs cepumu gabaliņš būtu pārklāts ar šokolādi.
- Taisnstūra vai apaļu formu pārklājiet ar pārtikas plēvi. Ar karoti vai lāpstiņu iepildiet masu veidnē, izmantojot karoti vai lāpstiņu, lai pārliecinātos, ka kūka ir stingra un notur formu.
- Pārklājiet kūku ar plēvi un ievietojiet saldētavā vismaz uz 3-4 stundām. Ja ir laiks, atstājiet to uz nakti.
Šokolādes kūka bez cepšanas ir lieliska vienkāršības un izsmalcinātas garšas kombinācija. Tikai trīs sastāvdaļas, minimālas pūles, un jums ir deserts, kas var izdaiļot jebkurus svētkus vai kļūt par saldu mierinājumu pēc garas dienas.
