Foto: no atvērtiem avotiem
Marinēti kāposti ir gan atsvaidzinoši, gan tonizējoši, gan atgādinājums, ka pat mākoņainākā dienā uz šķīvja var atrast košas krāsas.
Rudens ir gadalaiks, kad virtuvē smaržo mājīgi, pikanti un mājīgi. Un, ja vēlaties ko kraukšķīgu, krāsainu un veselīgu, šie marinēto kāpostu salāti ir lieliska izvēle.
Marinēto kāpostu salātus var pagatavot vienkārši vakarā, un jau nākamajā dienā tie ir gatavi pasniegšanai. Bez sterilizēšanas, bez ilgas gaidīšanas un ar pilnu rudens vitamīnu klāstu. Un tā pagatavošanas recepte tika izstāstīta lapā diana_kulikovska. Galvenais noslēpums ir līdzsvarā, kāposti paliek kraukšķīgi, dārzeņi ir sulīgi, un marināde ir maigi pikanta, bez pārmērīgas skābes.
Receptes
Sastāvdaļas:
- Svaigi kāposti 1kg
- burkāni 200 g
- saldie pipari 250 g
- Sīpols 150 g
- cukurs 4 ēd.k.
- sāls 1 ēd.k.
- sviests 50-70 g
- etiķis 4-5 ēd.k.
- melnie pipari 8 gab.
- lauru lapa 4 gab.
Pagatavošana
- Sajauciet kāpostus – plāni, bet ne pārāk plāni, lai saglabātu patīkamu kraukšķīgumu.
- Sarīvējiet burkānus uz rupjas vai korejiešu rīves.
- Papriku sagrieziet šķēlītēs, bet sīpolus – puskociņos.
- Apvienot visus dārzeņus lielā bļodā.
- Pievienojiet sāli, cukuru, eļļu un etiķi uzreiz.
- Labi samaisa, nedaudz izmaisa ar rokām, lai dārzeņi varētu uzņemt sulu.
- Salieciet burkās, cieši iesaiņojiet un ievietojiet ledusskapī.
- Pēc 12-24 stundām salāti ir gatavi lietošanai. Bet, kā saka pieredzējuši pavāri, otrajā vai trešajā dienā garša kļūst vēl bagātīgāka.
Padomi
- Ja jums patīk pikanti, pievienojiet šķipsniņu čili piparu vai dažus ķiploku gabaliņus.
- Etiķi var aizstāt ar ābolu sidra etiķi, lai iegūtu maigāku, augļu garšu.
- Pasniedziet ar kartupeļiem vai gaļu – šie salāti labi sader ar mājās gatavotiem ēdieniem, īpaši aukstā laikā.
Marinēti kāposti ir gan atsvaidzinoši, gan tonizējoši, gan arī atgādinājums, ka pat mākoņainākajā dienā uz šķīvja var atrast košas krāsas.
Komentāri:
