Perfektu brokoļu noslēpums: kā izvairīties no pārgatavota biezeņa un rūgtuma?

Neraugoties uz visām brokoļu priekšrocībām, to gatavošana ir ļoti sarežģīta.

Brokoļi ir kas vairāk nekā tikai zaļš “koks”, tie ir īsts superēdiens, kas pilns ar vitamīniem, šķiedrvielām un antioksidantiem. Tomēr, neraugoties uz visām brokoļu priekšrocībām, to gatavošana ir ļoti sarežģīta. Daily Express stāsta, kā to pagatavot.

Padomi, kā pagatavot lieliskus brokoļus

Ēdiena gatavošana mikroviļņu krāsnī

Šis ir ātrākais variants. Brokoļu ziedus ievietojiet mikroviļņu krāsnī kopā ar nedaudz ūdens (piemēram, četrām ēdamkarotēm) un vāriet ar pilnu jaudu dažas minūtes (apmēram trīs).

Rezultāts ir neticami ātra pagatavošana, mīksta konsistence ar nelielu kraukšķīgumu. Tomēr šī metode neļauj procesa laikā pievienot garšvielas, kas var padarīt garšu diezgan blāvu. Lai gan šī metode ir piemērota brokoļiem, kas paredzēti biezeņu zupām, kā atsevišķam piedevām tiem būs nepieciešama mērce, lai uzlabotu garšu.

Blanšēšana

Blanšēšana ietver ziedlapiņu ievietošanu verdošā ūdenī uz trim minūtēm un tūlīt pēc tam uz trijām minūtēm ievietošanu ledus peldē, lai apturētu vārīšanās procesu.

Šī metode lieliski saglabā estētisko izskatu – brokoļi paliek skaisti, koši zaļi. Tomēr, tāpat kā gatavojot mikroviļņu krāsnī, garša var būt ūdeņaina, jo aromāti izskalojas ūdenī. Tas ir ideāli piemērots krāsas saglabāšanai, ja gatavojat brokoļus aukstiem salātiem, bet karstiem piedevām garša var būt pārāk vāja.

Cepšana pannā

Šim paņēmienam pannā uzkarsējiet eļļu līdz vidējai temperatūrai, pievienojiet brokoļu ziedus un bagātīgi pasniedziet ar sāli un pipariem. Lai nepieļautu sadegšanu, pievieno nedaudz ūdens un gatavo apmēram astoņas minūtes.

Šī metode nodrošina patīkamu piparu garšu un brūnu garoziņu. Tomēr tā tekstūra bieži vien ir “al dente” (cieta, gandrīz kraukšķīga), kas ne visiem patīk. Būtisks trūkums ir tas, ka nav iespējams pievienot tādas delikātas garšvielas kā ķiploki, jo tie var sadegt temperatūrā, kas nepieciešama brūnai garozai.

Sautēšana (divpakāpju metode

Šī metode ir atzīta par labāko metodi, un tā ietver pamatotu divpakāpju procesu.

Vispirms brokoļus blanšē trīs minūtes, lai tie nedaudz mīkstinātos.

Pēc tam blanšētos brokoļus pārnes uz pannas ar ļoti nelielu daudzumu eļļas, bagātīgi pasālītus un pipariem, un cep (sautē) deviņas minūtes.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un lifehacks ikdienai