Foto: no publiskiem avotiem
Tas ir lieliski piemērots pusdienām vai vakariņām, kad vēlaties siltumu, olbaltumvielas un kraukšķīgus zaļumus.
Kad ārā līst lietus, ir vēss vai gribas ko mājīgu un gardu, palīgā nāk Miến gà – vjetnamiešu zupa ar stikla nūdelēm un vistas gaļu. Leokuokss mums pastāstīja, ka tās vieglā, bet bagātīgā garša burtiski pārceļ uz tālo Āziju, un vienkāršās sastāvdaļas padara šo zupu pieejamu, lai to varētu pagatavot mājās. Tā ir ideāli piemērota pusdienām vai vakariņām, kad vēlaties siltumu, olbaltumvielas un kraukšķīgus zaļumus.
Receptes
Sastāvdaļas:
- Vistas gaļa
- Stikla nūdeles 150-200 g
- Sīpols ½ gab.
- Ingvers
- Zivju mērce 3 ēd.k.
- Sāls
- Šitake sēnes (sausas) 5-6 gab.
- Zaļie sīpoli
- Koriandrs
- Cepti sīpoli
- Citrons
Pagatavošana
- Vistas gaļu labi noskalojiet un pārlejiet katliņā ar aukstu ūdeni.
- Sausā pannā apcep pusi sīpola un gabaliņu ingvera, līdz tie kļūst zeltaini.
- Pievieno buljonam un uz lēnas uguns vistas gaļu vāra apmēram 40 minūtes, laiku pa laikam uzturot.
- Pievienojiet zivju mērci un nedaudz sāls, garšu varat pielāgot pēc savām vēlmēm.
- Žāvētas šitake uz dažām minūtēm iemērc verdošā ūdenī, lai mīkstinātu, tad sagriež strēmelēs.
- Stikla nūdeles pārlej ar verdošu ūdeni, lai tās mīkstinātu.
- Vistas gaļu un dārzeņus izņemiet no buljona un sagrieziet nelielos gabaliņos.
- Pievienojiet buljonam sasmalcinātu šitake un dažas minūtes vāriet uz lēnas uguns.
Servēšana
- Ielieciet nūdeles un vistas gaļas gabaliņus bļodā.
- Pievieno daudz garšaugu: zaļos sīpolus, koriandru.
- Sēnes pārlej ar karstu buljonu.
- Pēc vēlēšanās pārkaisa ar ceptiem sīpoliem.
- Pasniedziet ar citrona šķēlīti.
Miến gà ir zupa, ko ir viegli pagatavot mājās pat bez eksotiskiem produktiem, kas sātina, bet nepārslogo vēderu, piešķir aromātu un rudens vai vēsā vakara mājīgumu un var būt ideāla alternatīva tradicionālajam ukraiņu buljonam.
Komentāri:
