Mājas apstākļos gatavotas saldētas siera kūkas: daudz garšīgākas nekā veikalā pirktās siera kūkas.

Foto: no atvērtiem avotiem

Tikai dažas vienkāršas sastāvdaļas, un jūs varat pagatavot mīkstus siera kūkas no dabīga biezpiena bez liekām piedevām un konservantiem.

Mājas apstākļos gatavoti glazēti sieriņi ir ne tikai garšīgs deserts, bet arī veselīga alternatīva veikalā pirktajiem gardumiem. Tikai dažas vienkāršas sastāvdaļas, un jūs varat pagatavot maigus sieriņus no dabīga biezpiena bez liekām piedevām un konservantiem. Par to ziņo RBC-Ukraina, atsaucoties uz pārtikas blogera Aleksa Mila Instagram lapu.

Pašgatavotu glazētu sieriņu recepte

Sastāvdaļas porcijai ar 9 gabaliņiem:

  • biezpiens (9%) – 700 g
  • pūdercukurs – 100 g
  • sviests (82%) – 100 g
  • vaniļas cukurs – 20 g
  • saberztas mellenes vai citas ogas – 100 g
  • cukurs – 40 g
  • kukurūzas ciete – 8 g
  • piena šokolāde – 200 g
  • augu eļļa – 40 g
  • rieksti – 30 g

Kopējais gatavošanas laiks: 2-3 stundas.

Gatavošana

  1. Ņem biezpienu, cepamo pulveri, vaniļas cukuru, kausētu sviestu un saputo ar blenderi līdz viendabīgai masai bez gabaliņiem.
  2. Svaigām vai saldētām ogām pievieno cukuru un saputo biezenī. Pievieno cieti un, nepārtraukti maisot, novieto uz karstuma un uzkarsē līdz sabiezēšanai. Beigās pilnībā atdzesē.
  3. Izmantojot gatavošanas maisiņu, ielieciet formā pusi biezpiena maisījuma, tad pildījumu un uzliekiet otru pusi biezpiena maisījuma. Visu izlīdzina un veido sieriņus.
  4. Ja jums nav šādas veidnes, varat visu darīt pārtikas plēvē. Liek saldētavā uz 1 stundu, līdz sasalst. Šokolādei pievienojiet sviestu un pa 20 sekundēm katru šokolādi izkausējiet mikroviļņu krāsnī. Izņemiet ārā un nepārtraukti maisiet.
  5. Pēc tam šokolādei pievieno sasmalcinātus riekstus un samaisa. Siera pīrādziņus uzvelk uz iesma un aplej ar šokolādi. Ielieciet uz 10 minūtēm ledusskapī, un viss gatavs.

Komentāri:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un lifehacks ikdienai