Foto: no atvērtiem avotiem
Lai sagatavotu mīkstas un elastīgas kāpostu lapas pildītiem kāpostiem bez vārīšanas, varat izmantot šīs divas vienkāršas metodes.
Daudzas saimnieces atzīst, ka nepatīkamākā kāpostu gatavošanas daļa ir kāpostu vārīšana. Lapas saplīst, galviņa izšķīst, un virtuvi piepilda karsti tvaiki un ne pārāk patīkama smaka. Par laimi, ir vienkāršs veids, kā iztikt bez vārīšanas, kas dažu minūšu laikā ļaus pagatavot mīkstas, elastīgas lapas, kas neplīst.
Kā 3 minūtēs pagatavot kāpostu lapas pildītiem kāpostiem: noderīgs triks.
Lai pagatavotu kāpostus bez vārīšanas, ir nepieciešams tikai maisiņš un mikroviļņu krāsns.
- No kāpostiem noņemiet vajadzīgo lapu skaitu.
- Noskalojiet tās un viegli nosusiniet ar dvieli.
- Ievietojiet lapas smagā plastmasas maisiņā vai mikroviļņu krāsnij drošā traukā.
- Ievietojiet mikroviļņu krāsnī uz 3 minūtēm ar vidēju jaudu.
- Uzmanīgi izņemiet: kāpostu lapas būs mīkstas, elastīgas un gatavas pildījuma ietīšanai.
Alternatīva gatavošanas iespēja, ja jums nav mikroviļņu krāsns. Ja jums nav mikroviļņu krāsns, vienkārši ielieciet kāpostus saldētavā uz 5 stundām un pēc tam atkausējiet istabas temperatūrā. Lapas būs tikpat mīkstas un elastīgas kā vārītas.
Kādas ir šī kāpostu lapu sagatavošanas veida priekšrocības pildītiem kāpostiem?
- Nav tvaiku no verdoša ūdens – virtuvē paliek svaigi.
- Lapas neplīst un saglabā savu dabisko krāsu.
- Pildīti kāposti iznāk perfekti kā restorānā, jo kāposti nav pārvārīti.
- Laika ietaupījums – tikai 3 minūtes pusstundas vietā.
Komentāri:
