Kā pagatavot bietes, lai tās būtu vēl garšīgākas un veselīgākas: nav nepieciešams tās vārīt

Foto: no atvērtiem avotiem

Izmēģiniet cept bietes

Bietes ir ne tikai derīgo vielu avots, bet arī daudzpusīgs dārzenis, ko var pārvērst par īstu rudens delikatesi. Kulinārijas tīmekļa vietnē Love and Lemons stāstīts, kā pagatavot šo dārzenīti, to nevārot.

Labākais veids, kā pagatavot bietes

Izmēģiniet cept bietes. Pēc tam tās kļūst mīkstas, ar bagātīgu, saldu, zemes garšu. Un to ir ļoti viegli pagatavot – vienkārši aplejiet ar olīveļļu, ietiniet folijā un cepiet, līdz tā kļūst mīksta.

Pievienojiet nedaudz sāls, piparu, citrona sulas, svaigu garšaugu vai balzametiķa, un jums būs lieliska piedeva vai salātu pamats.

Kā pareizi cept bietes:

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem pēc Celsija.
  • Nogrieziet dārzeņiem astes un kārtīgi nomazgājiet tos (nav nepieciešams mizot).
  • Katru bietīti ietin folijā, pievienojot pilienu olīveļļas, sāli un piparus.
  • Liek uz cepšanas paplātes un cep 35-60 minūtes – atkarībā no lieluma.
  • Pēc atdzesēšanas miziņu viegli noņemiet.

Šādas bietes var uzglabāt ledusskapī vairākas dienas un pievienot ēdieniem, kad nepieciešams ātri pagatavot kaut ko garšīgu.

Veselībai labvēlīga iedarbība:

Healthline norāda, ka bietes satur vitamīnus, šķiedrvielas un antioksidantus, kas:

  1. veicina sirds veselību;
  2. pazemina asinsspiedienu;
  3. palielina izturību fiziskās aktivitātes laikā.

Ceptas bietes lieliski sader ar gaļas ēdieniem, zivīm vai salātiem ar fetas sieru vai riekstiem. Vienkārša, aromātiska un veselīga recepte, ko noteikti ir vērts izmēģināt šoruden.

Komentāri:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un lifehacks ikdienai