Ir vairāki maltas liellopu gaļas pagatavošanas noslēpumi.
Liellopa gaļas maltā gaļa ir populārs produkts, no tās var pagatavot dažādus gaļas ēdienus. Ja nezināt, ko gatavot no maltas liellopu gaļas, izņemot kotletes un kotletes, tad mēģiniet pievērst uzmanību pavāru padomiem.
Kā pagatavot malto liellopu gaļu pannā
Daudzas mājsaimnieces saskaras ar problēmu un nevar izdomāt, kā padarīt malto liellopu gaļu sulīgu un mīkstu. Vienkārši Receptes lūdza padomu četriem šefpavāriem – viņi visi mums pastāstīja, kā pagatavot šo produktu, lai tas nepieliptu pie pannas, nesadegtu un nekļūtu silts un ūdeņains.
Japāņu ēdienu bloga Easypeasyjapanesey veidotāja, personīgā pavāre un pavārgrāmatu autore Eimija Kimoto-Kana (Amy Kimoto-Kan) stāsta, ka galvenais ir gaļu pannā izvelt plānā, vienmērīgā kārtiņā, pirms tā tiek sadalīta.
Otra eksperte, šefpavāre, pavārgrāmatu autore, TV raidījumu vadītāja un kulinārijas raidījuma “Issa’s Edible Adventures” veidotāja Alia LiKong atzīst, ka maltās gaļas pagatavošana prasa pacietību. Viņasprāt, liellopu gaļa ir jāatstāj mierā, tiklīdz to ievieto pannā. Karstums no gatavošanas trauka virsmas darīs savu darbu – liellopu gaļa pēc dažām minūtēm apbrūnēs, un šajā laikā to nedrīkst atdalīt no pannas.
Kristīne Granahana (Christine Granahan), privātā šefpavāre, restorāna No More Sad Salads īpašniece un Augusta Eskofjē kulinārijas skolas vieslektore, runāja par biežu kļūdu, ko pieļauj dažas saimnieces:
Gan viņa, gan Ogasta Eskofjē (Auguste Escoffier) kulinārijas skolas viesskolotāja Kat Marisa (Kat Marris) ir vienisprātis, ka gaļu var sadalīt, kad garoza ir izveidojusies.“Esmu novērojusi, ka daudzi cilvēki vēlas visu laiku maisīt malto gaļu, bet, to darot, tā nepadara to kraukšķīgu un šķidru.”
Visi četri šefpavāri arī paskaidroja, cik ilgi cept malto liellopu gaļu un kādas ir citas nianses tās pagatavošanā. Pēc viņu domām, šādu produktu nevajadzētu gatavot ilgāk par 10 minūtēm, kā arī izmantot citus trikus:
- vienmēr stipri uzkarsējiet pannu;
- cepot malto gaļu avokado, rapšu vai citā eļļā ar augstu kūpināšanas temperatūru;
- pannu nedrīkst pārpildīt ar ēdienu – slānim jābūt apmēram 1,5 cm biezam un vienmērīgi izkliedētam pa visu virsmu;
- izmantojiet nerūsējošā tērauda vai koka lāpstiņu.
Turklāt eksperti dalījās ar idejām un pastāstīja, ko gatavot no maltas liellopu gaļas uz pannas, ja esat noguris no kotletēm, kotletēm vai kotletēm. Kimoto-Kan iesaka produktu izmantot japāņu virtuvē – karijā ar rīsiem, udonā ar soju un ingveru vai ātri pagatavojamos rullīšos ar miso salātiem. Marris pievieno malto gaļu pildītiem kāpostiem kopā ar rīvētiem burkāniem, sēnēm, ķiplokiem, ingveru un soju.
Granahans gatavo taizemiešu salātus ar malto liellopu gaļu, bet LiKongs sniedz Dienvidāzijas ēdiena recepti, ko sauc par kima – pikantu malto liellopu gaļu ar ķimenēm, koriandru, ķiplokiem, ingveru, čili un garam masalu. Tie nav visvienkāršākie maltās liellopa gaļas ēdieni, taču tie ir ļoti garšīgi un neparasti.
