Pateicoties bumbieriem, mērcei ir salda garša, un pipari tai piešķirs bagātīgu garšu.
Pikantā mērce no asajiem pipariem, paprikas un bumbieriem noteikti pārsteigs jūsu viesus. Tā labi sader ar sieru, gaļu, zivīm, dārzeņiem vai uzkodām.
Pateicoties bumbieriem, mērcei ir salda garša, bet pipari tai piešķirs bagātīgu garšu. Mērcei izmantojiet aromātiskus, mīkstus piparus.
Receptes
Sastāvdaļas:
- bumbieri 500 g
- pipari 250 g
- asie čilli pipari 2 gab.
- cukurs 100 g
- sāls 1 tējkarote.
- 9% etiķis 50 ml.
Pagatavošana:
- Nomazgājiet bumbierus, izņemiet serdi un sagrieziet mazos kubiņos.
- Paprikai izņem sēklas un kātiņus un sagriež vidēja lieluma gabaliņos.
- Papriku sagriež gredzenos.
- Bumbierus, piparus, asos piparus, cukuru, sāli, etiķi ievieto katliņā, samaisa un atstāj uz 30 minūtēm. Novieto katliņu uz vidējas uguns, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, vāra 10 minūtes, tad sasmalcina ar iegremdējamo blenderi līdz viendabīgai masai. Atgriež pannu atpakaļ uz karstuma un, ik pa laikam maisot, vāra 15 minūtes, līdz mērce sabiezē. Ielej burkās, atdzesē un uzglabā ledusskapī.
Šo mērci var pagatavot arī ziemai, bet tad tā ir jāsaliek sterilizētās burkās, cieši jānoslēdz un jāglabā vēsā vietā.
