9 no 10 pieļauj šo kļūdu: Kā pēc cepšanas saglabāt kotletes sulīgas?

Foto: no atvērtiem avotiem

Profesionāli pavāri atklāj vienkāršus un efektīvus veidus, kā sasniegt perfektu rezultātu.

Lai kotletes būtu patiešām sulīgas un garšīgas, ir svarīgi ne tikai izvēlēties kvalitatīvu malto gaļu, bet arī pareizi tās pagatavot.

Profesionāli pavāri atklāj vienkāršus un efektīvus veidus, kas palīdzēs jums sasniegt perfektu rezultātu.

Cepšana uz pannas un sautēšana

Kad kotletes ir apbrūnējušas līdz apetīti rosinošai zeltainai garoziņai, piešķiriet tām papildu sulīgumu. Pannu pārklājiet ar vāku un ielejiet 50-70 ml karsta šķidruma: ūdens, sālījuma vai gaļas buljona. Lai iegūtu īpašu garšu, izmantojiet sēņu buljonu. Katliņus uz lēnas uguns tur 5-10 minūtes, lai tie tvaicētos savās sulās.

Padoms: Neizžāvējiet kotletes pārāk daudz, tvaiks palīdz saglabāt gaļu mīkstu un sulīgu.

Cepšana cepeškrāsnī

Cepšana ir vēl viens lielisks veids, kā saglabāt kotletes sulīgas. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160-180 °C, apsmidzina kotletes ar augu eļļu un cep 10-20 minūtes. Šī metode ļauj vienmērīgi uzsildīt gaļu un saglabāt to mīkstu.

Padoms: lai iegūtu intensīvāku garšu, pirms cepšanas var pievienot garšvielas vai svaigus garšaugus.

Gatavošana tvaicējot

Lai iegūtu pēc iespējas vairāk sulas, kotletes pagatavojiet tvaicējot. Izmantojiet pannu ar režģi: apakšā ielejiet 1 cm ūdens, ievietojiet kotletes tā, lai tās nesaskartos ar šķidrumu, un pārklājiet ar vāku. Uzkarsējiet uz lēnas uguns – tvaiks piesātinās gaļu ar mitrumu un garšu.

Ideāli piemērots ir arī tvaicēšanas katls: pēc tam, kad ūdens ir uzvārījies, kotletes vāriet 15-20 minūtes. Apakšējā nodalījumā var pievienot lauru lapu vai svaigus garšaugus.

Maltas gaļas un garšvielu izvēle

Kotletes, kas pagatavotas no jauktas maltas liellopu un cūkgaļas gaļas, ir sulīgākās. Eksperimentējiet ar garšvielām: ķiploki, pipari vai svaigi garšaugi padarīs garšu spilgtāku un bagātīgāku.

Padoms: neaizmirstiet sāli un garšvielas – tās izceļ gaļas dabisko garšu.

Komentāri:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un lifehacks ikdienai