Sulīgi Kijevas stila kotleti: recepte, kas vienmēr izdodas

Kotlešu garša noteikti jūs iepriecinās.

Kijevas tipa kotletes ir klasisks ukraiņu ēdiens. Tas apvieno maigu gaļu ar bagātīgu sviesta garšu un viegli kļūs par jebkuru pusdienu vai vakariņu galveno ēdienu. Par to ziņo RBC-Ukraina, atsaucoties uz ukraiņu pavāra Ivana Janjuka YouTube kanālu.

Kijevas stila kotlešu ar kartupeļiem recepte

Sastāvdaļas:

  • dilles – 30 g
  • sviests – 250 g
  • ķiploki – 3 daiviņas
  • sāls pipari – pēc garšas
  • augu eļļa – 1 litrs
  • malta vistas gaļa – 600 g
  • olas – 3 gab.
  • rīvmaizes – 200 g
  • milti – 50 g
  • kartupeļi – 300 g
  • krējums – 50 g

Pagatavošana

  1. Vispirms sasmalciniet dilles. Dillēm bļodā pievieno 200 g sviesta, rīvētu ķiploku, garšvielas un rūpīgi samaisa.
  2. Ielieciet masu uz pārtikas plēves un ietiniet, kā parādīts attēlā. Liek saldētavā uz 15 min.
  3. Sulīgi Kijevas tipa kotleti: recepte, kas vienmēr izdodasKijevas tipa kotletu pagatavošana (foto: kadrs no video).
  4. Kartupeļus nomizo un liek vārīties. Pannā ielej 1 litru eļļas, lai tā sakarst. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
  5. Pievienojiet garšvielas maltai gaļai un samaisiet. Iemērc rokas ūdenī un no maltas gaļas izveido 4 bumbiņas. Saldēto sviestu sagrieziet nelielos gabaliņos.
  6. Ielieciet sviestu maltas gaļas bumbiņā un izveidojiet pīrādziņu. Vispirms iemērc miltos, tad sakultā olā un rīvmaizē. Olu un rīvmaizi atkārto divas reizes.
  7. Pēc tam apcep pannā, līdz kļūst zeltaini. Tad liek uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, un liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.
  8. Vārītus kartupeļus saberž un pievieno sviestu un krējumu.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un lifehacks ikdienai