Foto: no atvērtiem avotiem
Izvēlieties augstas kvalitātes kausēto sieru, jo tas garantē maigu garšu un patīkamu zupas konsistenci.
Siera zupa ar kausētu sieru un vistas gaļu ir maigs, aromātisks pirmais ēdiens, ko ir viegli pagatavot arī darbdienā. Pateicoties kausētajam sieram, tai ir krēmīga garša un patīkams biezums, un īpašu garšu tai piešķir apceptie burkāni un sīpoli. Kā pagatavot pirmo ēdienu, stāsta RBC-Ukraina, atsaucoties uz pavāres Džeinas Lubovicas ierakstu vietnē Facebook.
Receptes
Sastāvdaļas:
- Vistas stilbiņi – 2 gab.
- Labas kvalitātes kausēts siers – 2 gab.
- Kartupeļi – 4 gab.
- Burkāni – 1 gab.
- Sīpols – 1 gab.
- Saulespuķu eļļa – 50 ml
- Mājas rīvmaizes drupatas – 50 g (pasniegšanai)
- Sāls, melnie pipari, iecienītākās garšvielas pēc garšas.
- Svaigi garšaugi dekorēšanai
Pagatavošana
- Katliņā (apmēram 3 litri) ielej ūdeni, ieliec vistas stilbiņus. Vāra, līdz gaļa ir vārīta, lai iegūtu bagātīgu buljonu. Gaļu izņem, atdzesē un sagriež vidēja lieluma gabalos.
- Kartupeļus notīra, sagriež mazos kubiņos un nosūta vārīties buljonā, līdz kļūst mīksti. Tikmēr pagatavojam pannu: sīpolu sagriežam mazos kubiņos, burkānus notrulinām uz rupjas rīves. Dārzeņus apcep saulespuķu eļļā, līdz iegūst zeltainu krāsu.
- Lai kausēto sieru būtu vieglāk sagriezt šķēlēs un tas ātrāk izšķīdinātu, to iepriekš uz 10 minūtēm atdzesējam saldētavā. Siera gabaliņus sagriež nelielos gabaliņos. Pievienojiet sieru buljonam kopā ar ceptiem dārzeņiem un sasmalcinātu vistas gaļu.
- Pēc garšas sāli, piparus un pievieno savas iecienītākās garšvielas. Pavāra zupu uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, līdz kausētais siers ir pilnībā izšķīdis, piešķirot zupai maigu, krēmīgu konsistenci.
- Gatavo siera zupu pasniedz karstu. Pirms pasniegšanas dekorējiet ar svaigiem zaļumiem (dillēm, pētersīļiem) un pievienojiet kraukšķīgas mājās ceptas rīvmaizes. Tas ēdienam piešķirs ne tikai garšu, bet arī pievilcīgu izskatu.
Kā pagatavot mājās gatavotus grauzdiņus
Maizes klaipu vai klaipiņu sagriež mazos kubiņos, sāli, pievieno sausos garšaugus un dažus pilienus eļļas. Sajauc un žāvē cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā apmēram 10 minūtes vai cep sausā pannā, nepārtraukti maisot.
Komentāri:
