Nevāriet kartupeļus parastā ūdenī: pievienojiet smaržīgu garšvielu, un ēdiens būs kā restorānā.

Foto: no atvērtiem avotiem

Šī slepenā sastāvdaļa vienkāršus vārītus kartupeļus pārvērtīs par īstu kulinārijas šedevru ar dziļu garšu un intensīvu aromātu.

Lielākā daļa saimnieču kartupeļus vāra vienkārši sālītā ūdenī, nenojaušot, ka šādi bumbuļi zaudē daļu savas garšas un aromāta. Taču profesionāli pavāri zina, ka ir vērts pievienot vienu garšvielu, un kartupeļi iegūs bagātīgu garšu un neticamu aromātu. Un tā nav lauru lapa vai melnie pipari, bet gan kāda izsmalcinātāka garšviela.

Ko pievienot ūdenim, vārot kartupeļus, lai ēdiens izdotos garšīgs un izsmalcināts?

Slepenā garšviela ir kūpināta paprika, kas dara brīnumus. Tā piešķir ēdienam smalku dūmu aromātu ar saldenu piegaršu, apetīti rosinošu krāsu un bagātīgu garšu.

Kā pareizi pagatavot kartupeļus ar kūpinātu papriku?

  • Kartupeļus nomizo un sagriež vidēja lieluma gabaliņos.
  • Ielejiet vēsā ūdenī un sāli.
  • Pievienojiet pusi tējkarotes kūpinātas paprikas uz litru ūdens.
  • Pēc vēlēšanās pievieno šķipsniņu žāvētu ķiploku un kurkumu, lai iegūtu zeltainu krāsu.
  • Gatavojiet uz vidējas uguns bez vāka, līdz mīksti kļūst mīksti.

Ja vēlaties, lai vārītie kartupeļi būtu vēl intensīvāki, pēc ūdens notecināšanas atstājiet tos zem vāka uz 3 minūtēm, lai garšvielas pilnībā attīstītos. Pēc tam ēdienu var pārkaisīt ar kaltētām dillēm un parmezānu, lai tas iegūtu krēmīgu garšu.

Komentāri:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un lifehacks ikdienai