Cepumi ar biezpienu un āboliem: ļoti vienkārša recepte

Foto: no atvērtiem avotiem

Cepumi tiek gatavoti augu eļļā, neizmantojot olas, un tie ir kraukšķīgi no ārpuses un mīksti no iekšpuses.

Mīksta biezpiena mīkla, sulīgu ābolu gabaliņi un smaržīga cukura un kanēļa garoza – šis deserts nevienu neatstās vienaldzīgu.

Cepumi tiek gatavoti augu eļļā, neizmantojot olas, un tie iznāk kraukšķīgi no ārpuses un mīksti iekšpusē.

Recepte

Sastāvdaļas:

  • kviešu milti 230 g
  • biezpiens 200 g
  • vistas ola 1 gab.
  • cukurs 90 g
  • ieraugs 1 tējkarote.
  • augu eļļa 6 ēd.k.
  • šķipsniņa sāls
  • āboli 3 gab.
  • cukurs un kanēlis pārkaisīšanai

Pagatavošana:

  1. Nomazgājiet ābolus, nomizojiet, nomizojiet miziņu, izlobiet serdes un sagrieziet nelielos kubiņos.
  2. Sajauc cukuru ar kanēli.
  3. Bļodā liek biezpienu, olu, cukuru, sāli, ielej augu eļļu, samaisa un izsijātus miltus ar cepamo pulveri, samaisa, pievieno ābolus un atkal labi samaisa.
  4. No mīklas veido bumbiņas, viegli saspiežot tās ar rokām, un iemērc cukura un kanēļa maisījumā, pēc tam liek uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, atstājot tās vienu no otras.
  5. Cep cepeškrāsnī, kas iepriekš uzsildīta 180 grādu temperatūrā, 25-30 minūtes, līdz kļūst zeltaini.

Komentāri:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un lifehacks ikdienai