Foto: no publiskiem avotiem
Tas piešķirs organismam enerģiju un labvēlīgi iedarbosies uz organismu.
Šajā pudiņā ir daudz šķiedrvielu, kā arī augu izcelsmes omega-3 un olbaltumvielu. Tās ir ideālas sirdij veselīgas brokastis. Šādu labvēlīgu ietekmi uz sirds veselību nodrošina gan šķiedrvielas, gan omega-3 taukskābes, kas pazemina holesterīna līmeni asinīs.
Astoņas zemenes nodrošina pietiekamu C vitamīna devu, kā arī 8 % no folskābes dienas devas.
Recepte
Sastāvdaļas:
- 3 ēd.k. čia sēklu
- 1-2 ēd.k. medus vai cita saldinātāja
- 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta (pēc izvēles)
- 1/2 tases svaigu vai saldētu zemeņu
- dažas piparmētru lapas dekorēšanai
- 1 glāze piena (var izmantot jebkuru pienu)
Pagatavošana:
- Sajauciet čia sēklas, pienu, medu un vaniļas ekstraktu. Labi samaisiet, lai chia sēklas neveidotu gabaliņus.
- Atstājiet uzbriest: pārklājiet bļodu vai burku ar vāku un ievietojiet ledusskapī uz 4 stundām vai uz nakti. Šajā laikā chia sēklas uzsūks šķidrumu un izveidosies bieza, pudiņam līdzīga konsistence.
- Kamēr pudiņš uzbriest, sagrieziet zemenes šķēlītēs. Ja vēlaties, varat tās nedaudz sasmalcināt, lai iegūtu viendabīgāku konsistenci, vai arī atstāt veselus gabaliņus, lai iegūtu viendabīgāku tekstūru.
- Kad čia pudiņš ir gatavs, vēlreiz to samaisa. Ielieciet to tasītēs vai šķīvjos, papildiniet ar šķēlītēs sagrieztām zemenēm un dekorējiet ar piparmētrām.
Komentāri:
