Zemeņu pudiņš ar chia: vienkārša recepte

Foto: no publiskiem avotiem

Tas piešķirs organismam enerģiju un labvēlīgi iedarbosies uz organismu.

Šajā pudiņā ir daudz šķiedrvielu, kā arī augu izcelsmes omega-3 un olbaltumvielu. Tās ir ideālas sirdij veselīgas brokastis. Šādu labvēlīgu ietekmi uz sirds veselību nodrošina gan šķiedrvielas, gan omega-3 taukskābes, kas pazemina holesterīna līmeni asinīs.

Astoņas zemenes nodrošina pietiekamu C vitamīna devu, kā arī 8 % no folskābes dienas devas.

Recepte

Sastāvdaļas:

  • 3 ēd.k. čia sēklu
  • 1-2 ēd.k. medus vai cita saldinātāja
  • 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta (pēc izvēles)
  • 1/2 tases svaigu vai saldētu zemeņu
  • dažas piparmētru lapas dekorēšanai
  • 1 glāze piena (var izmantot jebkuru pienu)

Pagatavošana:

  1. Sajauciet čia sēklas, pienu, medu un vaniļas ekstraktu. Labi samaisiet, lai chia sēklas neveidotu gabaliņus.
  2. Atstājiet uzbriest: pārklājiet bļodu vai burku ar vāku un ievietojiet ledusskapī uz 4 stundām vai uz nakti. Šajā laikā chia sēklas uzsūks šķidrumu un izveidosies bieza, pudiņam līdzīga konsistence.
  3. Kamēr pudiņš uzbriest, sagrieziet zemenes šķēlītēs. Ja vēlaties, varat tās nedaudz sasmalcināt, lai iegūtu viendabīgāku konsistenci, vai arī atstāt veselus gabaliņus, lai iegūtu viendabīgāku tekstūru.
  4. Kad čia pudiņš ir gatavs, vēlreiz to samaisa. Ielieciet to tasītēs vai šķīvjos, papildiniet ar šķēlītēs sagrieztām zemenēm un dekorējiet ar piparmētrām.

Komentāri:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un lifehacks ikdienai