To pagatavošana neaizņem tik daudz laika, kā jums varētu šķist.
Cepti pīrāgi ar jebkādu pildījumu ir trāpījums uz galda, jo tie ilgi neuzturas un izceļas jau pēc dažām minūtēm. Katrai saimniecei ir sava īpaša recepte, kā tos pagatavot.
Kulinārijas blogere Svetlana Bauere pastāstīja, kā pagatavot gardus pīrāgus ar kartupeļiem un sēnēm. To pagatavošana neaizņems tik daudz laika, kā varētu šķist.
Kraukšķīgi pīrāgi ar kartupeļiem un sēnēm
Sastāvdaļas:
- silts ūdens – 250 ml;
- sausais raugs – 7 g (svaigs raugs – 21 g);
- cukurs – 2 tējk;
- sāls – 0,5 – 1 tējkarote;
- augu eļļa – 3 ēd.k;
- milti – 350-400 g;
- ciete – 1 ēd.k.
Pildījums:
- kartupeļi – 500 gr;
- sēnes – 300 gr;
- augu eļļa cepšanai.
Pagatavošana:
- Pievienot raugu, cukuru un raugu siltam ūdenim. Ieberiet sāli, izsijājiet miltus un cieti. Mīklas mīcīšanas laikā pievieno augu eļļu.
- Mīcīt mīklu, kā parādīts videomateriālā, un atstāt to stundu, lai mīkla nostrādā.
- Kartupeļu pildījumam izvāriet kartupeļus, pagatavojiet kartupeļu biezeni. Sēnes sagriež un apcep, pēc garšas pievienojot sāli un garšvielas. Sēnes sajauc ar kartupeļu biezeni.
- Mīca mīklu, sadala to 12-14 gabaliņos. Katru no tām izrullē, ieliek pildījumu un veido pīrāgu. Visus pīrādziņus apcep augu eļļā, līdz tie kļūst zeltaini no abām pusēm.
- Ielieciet pīrādziņus uz papīra dvieļa, lai notīrītu lieko taukus.
