Konservēta tunča zupa ar rīsiem un tomātiem: vienkārša recepte

Tikai pusstunda, un pirmais ēdiens ir gatavs.

Ja jums nav laika un ļoti gribas zupu, šī recepte ir domāta tieši jums. Tikai pusstunda, un pirmais ēdiens ir gatavs.

Pievienojiet zupai rīsus, un tā būs bieza un sātīga.

Recepte

Sastāvdaļas:

  • dabīgi tunča konservi 190 g
  • kartupeļi 2 gab.
  • rīsi 2 ēd.k. l.
  • ūdens 1,5 litri
  • sīpoli 1 gab.
  • burkāni 1 gab.
  • tomāti 1 gab.
  • dārzeņu un garšaugu garšvielas
  • augu eļļa 2 ēd.k.
  • sāls
  • garšaugi (dilles, pētersīļi

Pagatavošana:

  1. Kartupeļus nomazgājiet, nomizojiet un sagrieziet mazos kubiņos.
  2. Noskalojiet rīsus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
  3. Ielieciet kartupeļus un rīsus verdošā ūdenī un vāriet 10-15 minūtes (ja nepieciešams, notīriet putas).
  4. Nomizojiet sīpolus un burkānus. Sīpolus un tomātus sagriež mazos kubiņos, bet burkānus – salmiņos.
  5. Pannā ar augu eļļu apcep sīpolu un burkānus, līdz tie kļūst mīksti, pievieno tomātu un apcep vēl divas minūtes.
  6. Kartupeļiem un rīsiem pievieno apceptos dārzeņus, tad tunci, piparus, sāli un vāra piecas minūtes. Beigās pievieno garšaugus un vāra vēl minūti.
  7. Zupu pasniedz uzreiz pēc vārīšanas.

Tunča konservus var izmantot arī eļļā, tikai zupa būs treknāka.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un lifehacks ikdienai