Kā pagatavot kraukšķīgus kalmāru gredzenus mīklā: soli pa solim recepte

Foto: no publiskiem avotiem

Pat iesācēji pavāri varēs pagatavot šo ārstēšanu.

Cepti kalmāri ir Vidusjūras virtuves ēdiens. Neapstrādātas jūras veltes sagriež riņķos, pēc tam iemērc miltos un cep augu eļļā. Dažos Spānijas reģionos, piemēram, Madridē, mīklai pievieno alu vai olu, un dažkārt mīklā izmanto arī rīvmaizi.

Jebkurā Spānijas bārā šādu uzkodu var atrast ēdienkartē, tur ceptas jūras veltes pasniedz kā “tapas” – kārumu pie alus. Uzziniet, kā pagatavot kalmāru riņķus pēc dažādām receptēm.

Cepti kalmāru gredzeni – recepte ar alu

Kalmāru riņķus mīklā var pagatavot, izmantojot dažādas pastas. Iesakām izmēģināt spāņu recepti un miltiem pievienot glāzi alus – tā padarīs mīklu kraukšķīgāku.

Sastāvdaļas:

  • puskilograms kalmāru liemeņu;
  • viena glāze miltu;
  • vienu glāzi alus;
  • divi vistas olas baltumi;
  • puse ēdamkarotes augu eļļas;
  • divas tējkarotes sāls;
  • divas tasītes rafinētas augu eļļas.

Pagatavošana:

  1. Kalmāri jāatkausē, jānomazgā zem tekoša ūdens, jānoņem hitīna plāksne un plānā āda. Uzlej dzeramo ūdeni katlā vai bļodā, uzliek uz uguns.
  2. Sāli, jūras veltes nolaiž verdošā ūdenī un atceras, cik daudz jāvāra kalmāru gredzeni, pareizāk sakot, veseli liemeņi. Dariet to ne ilgāk kā trīs minūtes, citādi jūras veltes būs “gumijotas”.
  3. Noteciniet ūdeni, pagaidiet, kamēr jūras veltes atdzisīs. Kad tas ir noticis, sagrieziet kalmārus gredzenos. Atsevišķā bļodā ieberiet miltus, ielejiet alu, eļļu un sāli un vēlreiz samaisiet.
  4. Atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem, saputo ar mikseri līdz putām.
  5. Ielej baltumus mīklā, vēlreiz samaisa. Rafinēto augu eļļu ielej dziļā katliņā un labi uzkarsē.
  6. Iegremdējiet kalamārus mīklā, cepiet eļļā no abām pusēm 3-5 minūtes. Ja vēlaties, jūras veltes varat izlikt uz papīra dvieļa, lai noņemtu tauku atliekas.

Komentāri:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un lifehacks ikdienai