Armēņu lavašs: vienkārša populāra ēdiena recepte

Foto: no atvērtiem avotiem

Jums nav jāpērk lavašs no veikala, jo to ir viegli pagatavot mājās.

Lavašs ir plānas plātsmaizes formas baltmaize no kviešu miltiem, kas izplatīta galvenokārt Kaukāza, Balkānu un Tuvo Austrumu tautu vidū. To veiksmīgi izmanto ukraiņu virtuvē dažādu uzkodu, “lavašu” kūku, pīrāgu un citu ēdienu pagatavošanai. Lavašs nav jāpērk veikalā, jo to var viegli pagatavot mājās.

Kulinārijas blogere Olga Golovina dalījās ar savu armēņu lavaša recepti.

Armēņu pita

Sastāvdaļas 8 lieliem lavašiem:

  • milti – 500 gr;
  • stāvā verdošā ūdenī – 320 ml;
  • sāls – 1 tējkarote;
  • augu eļļa – 2,5 ēd.k. l.

Pagatavošana:

  1. Miltos ielej verdošu ūdeni, pievieno sāli un eļļu, ar karoti mīca mīklu, un, kad tās temperatūra ir patīkama rokām, mīca to ar rokām līdz viendabīgai masai. Ļauj mīklai 30 minūtes atpūsties zem pārtikas plēves.
  2. Sadaliet mīklu 8 vienādās daļās, no kurām katra sver aptuveni 100 g, plāni izvelciet un cepiet uz apgrieztā, uzkarsētā cepamajā pannā no abām pusēm, kā parādīts video.
  3. Tūlīt salieciet pita maizi vienu uz otras un aplaistiet ar ūdeni, lai tā paliktu mīksta. Tās uzreiz jāpārklāj ar plēvi vai pārgrieztu maisiņu.

Šīs pita maizes istabas temperatūrā var uzglabāt trīs dienas. Tās var ielikt maisiņā un sasaldēt. Atkausējiet naktī pirms lietošanas.

Komentāri:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un lifehacks ikdienai